Florjančič, ki se ponaša s 400 izumi, ki jim je bil priznan patent, je poudaril, da postelja Sleepfit združuje mnogo funkcij. Poleg spanja tako omogoča izvajanje vadbe za vse telo ter sprostitev z refleksno masažo dlani in stopal. Prav tako zmanjšuje in ohranja telesno težo, krepi mišice celotnega telesa, odpravlja celulit, povečuje gibljivost, izboljšuje delovanje ožilja ter pospešuje prekrvavitev.

sleep1.jpg

Razgibavanje v domačem okolju

Na vprašanje, kako je prišel na idejo o izdelavi postelje Sleepfit, je Florjančič odgovoril, da je že v 86. letu starosti razmišljal, kako bi si lahko omogočil razgibavanje telesa v domačem okolju, saj ga slab zrak v  centrih za fitnes zelo moti. "Prva misel je bila razgibavanje nog. Poizkusil sem z blazinami in dobil idejo, da bi naredil gibljiv spodnji del postelje v obliki steperja. Pomislil sem, kako bi bilo lepo, če bi bila to postelja za fitnes," je dejal.

sleep2.jpg

Tako je sam naredil provizorični prototip in kmalu našel mizarsko podjetje Lestetik, s katerim so posteljo skupaj razvili in "iz prototipa naredili čudo". "Po šestih letih razvoja je postala funkcionalnost postelje perfektna in pripravljena za serijsko proizvodnjo, ki ima tudi kakovost in večletno garancijo," je poudaril Florjančič.

Inovator že več kot 60 let

Med svojimi izumi je Florjančič najbolj ponosen na diaokvirček za fotografije, ki ga je patentiral leta 1965, z njegovim razvojem pa so se ukvarjale najbolj znane in prestižne znamke fotografske opreme. Slovenija po Florjančičevih besedah ni najboljše okolje za inovatorje. Kot je dejal, je bilo najboljše okolje za inovatorje v Monte Carlu, kjer je tamkajšnji princ financiral razvoj inovacij.

Florjančič je tudi ponosen na izum stekleničke za parfum, ki jo je razvil pred 60 leti, uporabljale pa so jo najbolj prestižne blagovne znamke v parfumski industriji, med drugim Christian Dior in Coco Chanel.

Videoposnetek si lahko ogledate tukaj.