Arhitekti družbe HHF so na Kitajskem projektirali trpežne in potresno varne hiše. Vsako nadstropje je dodatno ojačano z betonskim jedrom in zunanjimi stenami. Z betonskimi stenami ojačano stopnišče, ki povezuje nadstropje in pritličje, še dodatno okrepi nosilne stene. Takšna hiša je po mnenju arhitektov korak na poti do potresno varne hiše.

Hiša v obliki igluja je izdelana iz stoodstotnega stiroporja (EPS). Ta material ne rjavi, ne napade ga vlaga in ne spodjedajo ga termiti, zato je odličen za gradnjo bivališč, ki so varna pred potresi in tajfuni. Polkrožna hiša je delo podjetja Japan Dome House.

Ekološka in potresno varna arhitektura

Gradnja, ki po obliki spominja na bivališče Nezemljanov, se vrti okrog osi. S pomočjo sončnih zbiralnikov na strehi absorbira energijo, ki jo potrebuje za ogrevanje. Izdelana je iz lesa in plute ter je zato popoln primer ekološke hiše, ki se po mnenju arhitektov lahko upre hurikanom in potresom. Avtor zasnove je podjetje Solaleya.

Igralec Brad Pitt je skupaj s hollywoodskim producentom Stevom Bingom podprl nizkoproračunski projekt domov za žrtve orkana Katrina. Hiše je projektiralo trinajst svetovno znanih arhitektov. Ideja projekta Make it Right je okolju prijazna in trpežna gradnja.

Fotogalerijo si lahko ogledate tukaj.