Hiša ima na več kot 500 kvadratnih metrih površine ob razkošnih bivalnih prostorih še 6 spalnic in prav toliko kopalnic. Njena lega nad reko Hudson omogoča stanovalcem enkraten razgled. Umetnik je domovanje, v katerem je zadnja štiri leta živel s soprogo Liso Rinehart in svojimi tremi otroki, ob nakupu preuredil in kasneje dodobra razširil.

V hišo se je takoj zaljubil

baryshnikov.jpg

Danes 62-letni Barišnikov je imel v zgodnjih 80. letih počitniško hišico v Connecticutu, ki pa je zaradi oddaljenosti ni pogosto obiskoval. Ko je iskal primernejšo lokacijo, ga je prijatelj pripeljal v Snedens Landing, ki je znan kot srečevališče umetnikov. Tu je videl Rdeči skedenj in ga, ker je ustrezal vsem njegovim željam in zahtevam, takoj kupil.

Hiša je urejena v prvotnem slogu, torej kot sodobna različica skednja, ki družini ponuja vse udobje. Starejši deli zgradbe so ostali nedotaknjeni, medtem ko je bilo treba prenoviti ogrevalni sistem ter električno in drugo napeljavo. Nove so vrtna soba z velikimi okni, ki gleda na reko, ter spalnice in kopalnice v zgornjem nadstropju.

Par se seli v manjši dom v bližini

Barišnikov se je za prodajo hiše odločil, ker sta dom že zapustila starejša otroka, na šolanje pa odhaja še najmlajši. Ker se jima je okoliš priljubil, sta v bližini že našla manjšo hišo, v katero se bosta preselila po prenovi. Zakonski par ima še manjše stanovanje v New Yorku, kjer je Mihail Barišnikov pred petimi leti odprl umetniški center pod svojim imenom in katerega umetniški direktor je.

Fotogalerijo si oglejte tukaj.