Ob stoletnici L'Oréala, junija lani, je L'Oréalov oddelek profesionalnih izdelkov povabil približno štiri tisoč frizerjev z vsega sveta v pariško koncertno dvorano Zénith, kjer je generalni direktor Nicolas Hieronimus predstavil prihodnost profesionalne lepote las skozi šest različic konceptnih salonov. Na letošnjem sejmu Mondial Coiffure Beauté pa je L'Oréalov oddelek profesionalnih izdelkov predstavil konkretne aplikacije teh inovativnih konceptov, s čimer je vizija prihodnosti postala resničnost.

Ob tej priložnosti je L'Oreal napovedal tudi SalonWorld, strokovno spletno skupnost za frizerje, ki jo bo lansiral januarja ter bo ponujala personalizirane nasvete, partnerstva in navdih za različne aktivnosti s področja managementa, trendov in treninga.

zen.jpg

L'Oréalovi ekološko odgovorni saloni v duhu trajnostnega razvoja

Eko zen saloni (Eco Zen Salon) so simbol novih večstoritvenih salonov, kjer sta strankino udobje in dobro počutje tesno povezana s spoštovanjem do okolja. Poudarek je na recikliranju vode, čiščenju zraka ter zmanjševanju vonjev in zvokov.

Eko reciklirane salone (Eco Recycling Salon) krasi starinsko pohištvo lokalnih proizvajalcev, prostore pa odlikujejo robustne oblike iz lesa in jekla. Uporabljeni materiali ustrezajo najstrožjim okoljskim merilom.

tenis.jpg

Sodobno in zabavno pohištvo v Eko-nomičnem salonu (Eco Nomic Salon) je narejeno iz reciklirane embalaže. Ta dostopna in ekološka izbira omogoča tudi frizerjem s skromnejšimi sredstvi prilagoditev svojih salonov sodobnim trendom; lahko ustvarijo prijetno vzdušje in hkrati upoštevajo ekološke standarde.

Obisk salona kot način življenja

L'Oréal ponuja rešitve tudi za frizerje, ki želijo povečati število strank v svojih salonih in privabiti nov tip strank s poudarkom na moških in mladih. V sklopu tega sta bila na sejmu prikazana dva nova koncepta: športni bar z nego (Sports Grooming Bar) in laboratorij za stilsko minuto (Style Minute Lab), ki ustrezata različnim strankam in življenjskim slogom: obiskovanje frizerja je za mnoge življenjski slog in prijeten dogodek.

sport.jpg

Športni bar z nego (Sports Grooming Bar) črpa navdih neposredno iz najboljših anglosaksonskih in ameriških barov na vzhodni obali ZDA ter je popolnoma posvečen negi za moške. Oblikovan je tako, da bo navduševal predvsem ljubitelje športa.

Laboratorij za stilsko minuto (Style Minute Lab) je dostopen kadarkoli, za obiske pa se ni treba predhodno naročiti. Poleg sušenja las je obiskovalcem na voljo tudi poseben kotiček, kjer ponujajo lepotne nasvete in predstavljajo najnovejše frizerske trende.