Zlato priznanje so inovatorji prejeli za aparat Bosch MCM4, nov sekljalnik »kockaste« oblike, ki je predstavnik inovativne, kompaktne in oblikovno dovršene linije kuhinjskih aparatov Styline, ki jih izdelujejo v Nazarjah. Inovatorski tim MCM4 sestavljajo: Jure Pešec, Darko Rudež, Bogdan Kreča, Peter Kovačič, Roman Šabec, Mirko Brezovnik, Roman Pačnik, Marko Lenošek, Jože Skončnik, Matej Berzelak, Aleš Semprimožnik in Gregor Ročnik.

Srebrno priznanje pa si je priborila nova generacija ročnega mešalnika Bosch MFQ4, ki prav tako sodi v linijo Styline (inovatorji mag. Roman Danijel, Samo Golavšek, Uroš Semeja, Bojan Naraločnik, Miro Brezovnik). Ta ročni mešalnik se ponaša z inovativnimi metlicami, ki zaradi pritrjenih kovinskih kroglic omogoča večji volumen stepanja v najkrajšem času, kljub izjemno močnemu motorju pa ga odlikuje izredno tiho delovanje.

GZS bo do konca septembra izbrala inovacije, nagrajene v preteklih letih, ki ustrezajo tudi kriterijem Evropske komisije ter jih predlagala za kandidaturo za Evropskega izumitelja leta.