Skrita kuhinja

Ideja prihaja iz podjetja Logos – iz serije Cooking & Living. Mini kuhinja je skrita za vrati, tako da jo, ko so le-ta zaprta, zlahka zamenjate za omaro. Kljub temu, da zavzame zelo malo prostora, ima vse, kar morajo imeti sodobne kuhinje. Odlično za mlade, ki živijo v majhnih stanovanjih in katerih življenjski slog je dinamičen, ki ne kuhajo veliko in ki ne želijo, da jim kuhinjski elementi zavzamejo že tako majhen bivalni prostor.

cooking_and_living45.jpg

 Logos - Cooking & Living

Okoli in naokoli

Je stanovanje, v katerem živite tesno, radi pa bi popolno kuhinjo na zelo majhnem prostoru? Kakšna bi se vam zdela kuhinjica na pičlih 1,8 kvadratnega metra? Circle Kitchen ima pomivalno korito, prostor za shranjevanje posode, mikrovalovno pečico in celo pomivalni stroj, okroglo kuhinjo pa lahko zavrtite za 180 stopinj. Koncept kuhinje v krogu so zasnovali oblikovalci studia Compact Concepts, žal pa cena kuhinjskega stolpa ni ravno nizka – stane od 5000 evrov naprej.

circle_kuhinja.jpg

Circle Kitchen

Kuhinjski »balonček«

Majhna kuhinja, ki meri v premeru komaj 148 centimetrov, prihaja iz italijanskega podjetja Sheer. Kuhinjski »balonček« se zlahka vključi v vsako stanovanje, še posebno pa je primeren za tista, kjer ni obilo prostora. Spodnji del kuhinje v obliki krogle vsebuje dvojno pomivalno korito, prostor za kuhanje s štirimi infrardečimi gorilniki, hladilnik za pijačo in izvlečno mizico iz aluminija in jekla. Pokrov kuhinjske enote je prozoren in je subtilno osvetljen, ko je zaprt. Ker v njej vendarle ni dovolj prostora za vse pripomočke, za dodatno shrambo poskrbi velika jeklena omara s policami, kamor lahko med drugim spravimo pečico, hladilnik in aluminijaste stole.

sheer1.jpg

Sheer - Bubble

Kompaktna kuhinja prihodnosti

Kuhinja Ensci z daljšim nazivom »sodobna mini kuhinja, ki varčuje s prostorom« je manjša kot njeno ime, a je prava uspešnica. Vsi so ponoreli za to majhno kuhinjo prihodnosti, ki je odlična zamisel za vsa stanovanja, v katerih je prostor prava premija. Prilagodljiva in premična delovna površina, pomivalni stroj, majhne omarice in polno kuhinjskih predalov na tako majhnem mestu je resnično uspešen dizajnerski podvig. Kadar je ne uporabljamo, kompaktna kuhinja Ensci deluje kot minimalističen kos pohištva.

cuisinepaysages15.jpg

 Ensci