Rdeče gnezdo 

Naraščajoč trend v oblikovanju je kar najbolje izkoriščen prostor, zato si oblikovalci v državah, kot sta Kitajska in Japonska, kjer je stanovanjski prostor omejen, prizadevajo najti enkratne rešitve za majhna stanovanja. Pariški oblikovalec Paul Coudamy si je zamislil originalni projekt Rdeče gnezdo (Red Nest), ki na samo 23 kvadratnih metrih združuje sobo, oblačilnico, spalnico in domačo pisarno. Le kako, se sprašujemo. Preprosto, z neobičajnimi in domiselnimi ustvarjalnimi rešitvami: postelja in garderoba se s premikanjem te prav posebne pohištvene enote skrijeta za premično polico za knjige. Tudi ogledala je mogoče potiskati sem in tja, s čimer ustvarjajo vtis dodatnega prostora. Idealno za življenje brez kompromisov v stilu.

red_nest.jpg

Jajčasta postelja

Jajčasta postelja podjetja Lomme je prava predstavnica stiliziranega sodobnega dizajna. Pohvali se lahko z različnimi dodatki, ki izboljšajo spalno izkušnjo: terapijo s svetlobo in zvokom ter sistemom za sproščanje mišic, ki obenem preprečujeta motnje od zunaj. S kombinacijo narave, umetnosti in dizajna je lahko pozabiti na zunanji svet. Na primer, na zvočni sistem enostavno priključite svoj iPod in uživate v glasbi, medtem ko vam jajčasta oblika postelje daje občutek varnosti.

lomme_postelja1.jpg

Pletene postelje

Voyage Bed (Popotniška postelja) je kolekcija oblikovalca Kennetha Cobonpueja, ki vključuje postelje različnih velikosti za notranje in zunanje prostore, v njej pa najdete tudi otroške zibelke ter posteljice za pse. Neobičajna pletena postelja daje občutek sproščenosti in misli tistega, ki leži v njej, ponese v daljne kraje. Lahkoten vtis pletene postelje izpopolnite z veliko okrasnimi blazinami. Naj vas videz ne prevara – konstrukcija postelje ni tako krhka, saj je njena osnova iz jekla.

voyage_bed.jpg

Luksuzne prešite postelje

Izdelovalec postelj Nest Italia ve, kako vas najbolje ugnezditi. Oblikovalec Guiseppe Vigano je s svojim dizajnom prešite postelje hotel doseči videz kavča, ki je v funkciji postelje. In uspelo mu je. Luksuzne, zanimivo prešite postelje so že na prvi pogled udobne, a tudi funkcionalne – biserne gumbe (vseh je kar 60) je pred čiščenjem mogoče odstraniti. Postelja Nest je okrogle ali kvadratne oblike, na voljo je z različnimi vzglavji in v različnih barvah. Izbirate lahko med prevlekami iz blaga ali usnja, ki dajejo postelji udoben ali luksuzen pridih.

letto_oyster.jpg