Napačno merjenje pohištva je prvo na seznamu. Pogosto domov prinesemo preveliko pohištvo, zato prostore pred nakupom dobro izmerite. V majhne sobe postavite manjše število večjih kosov pohištva, prav tako na zid obesite eno večjo sliko in ne več manjših.

Odločite se za več manjših izvorov svetlobe, ki bodo prostoru dali prijeten videz. Odličen izbor so namizne in talne luči.

Nikar ne investirajte v  kolekcijo enakega pohištva, kljub temu da je v prodajalni videti izjemno dobro. Prav nič ni bolj dolgočasnega kot monotonost v bivalnem prostoru. Oblikovalci priporočajo nakup nekaj klasičnih kosov pohištva, ki ga dopolnimo z unikatnimi, pisanimi in enostavnimi dodatki.

Preveč dekoracije v stanovanju ni dobro. Ne razstavite v istem hipu vseh figuric in okrasnih predmetov. Lepši učinek boste dosegli, če boste predmete občasno zamenjali.

Tudi grdi okrasni lonci za ločnice lahko pokvarijo videz stanovanja. Priporočljive so neopazne barve čistih linij. Lepo je videti, če so rastline, ki so postavljene skupaj, v loncih podobnih oblik.

V zadnjem času so zelo moderne pisane stene. Kljub temu pa bodimo pri barvanju preudarni. Barve naj ne bodo dominantne v prostoru, zato namesto vseh sten, če z barvami nimate veliko izkušenj, raje pobarvajte le eno.