Čeprav v trgovinah kupujemo različne izdelke, s katerimi želimo odstraniti bakterije in umazanijo, se vedno najdejo zelo odporne bakterije, ki jih le s težavo uničimo. Tem bodo na rep stopile sestavine, ki jih za čiščenje ne uporabljamo ravno pogosto.

Kečap

Čeprav ga večinoma uporabljamo za tople sendviče in pice, je kečap odličen za čiščenje bakra. Nanesite ga na krpo in z njim očistite bakrene predmete.

Soda bikarbona

Zažgano ponev bo najbolje očistila soda bikarbona. Postavite jo v ponev skupaj s petimi žlicami moke in malo soli ter nalijte vodo do vrha. Pustite stati čez noč, zjutraj pa ponev očistite z gobico.

Alkohol

70-odstotni alkohol bo odstranil madeže z nerjavečega jekla. Nanesite ga na krpo in nekajkrat z njo premažite površine.

Časopis

Plastične posode za shranjevanje živil pogosto postanejo porozne. Zaščitite jih tako, da jih potem, ko ste jih oprali, zavijete v časopis. Pred ponovno uporabo jih  znova operite.

Kis

Kis je odlično sredstvo za pranje kuhinjskih korit in navojev. Vzemite papirnato brisačo in jo namočite v kis ter položite na najbolj umazane dele korita, na katerih se nabira umazanija. Čez eno uro brisačo odstranite in še enkrat obrišite površine s kisom. Sledi naj brisanje s suho krpo.