Če kupujete kavč za dnevno sobo, najbrž veste, da bo na njem precej »prometa«. Ko najdete kos, ki vam je všeč, ga pokažite družinskim članom ali sostanovalcem. Sedite nanj in se zapletite v dolg pogovor. Potem poglejte, ali je so na njem vidni odtisi sedenja. Poglejte tudi, kako je izdelan, kakšni so kovinski spoji, kako vzdržljiv je…

Premislite, koliko denarja nameravate nameniti za nakup sedežne garniture in izberite najbolj kvalitetnega proizvajalca. Dobro je izbrati vzorčaste tkanine, saj bodo na njih madeži manj opazni kot na enobarvnih. Prosite prodajalca, če vam lahko da vzorčni košček tkanine. Primerjajte ga z drugimi kosi pohištva in presodite, kako se bo novi kavč vključil v stanovanje. V trgovini ga tudi fotografirajte, preverite njegovo kvaliteto in razmislite, komu bo kavč namenjen. Imate veliko družino in mnogo gostov; potrebujete torej sedežno garnituro ali pa morda le zofo? Morda pa je bolje imeti raztegljiv kavč, ki ga lahko spremenite v posteljo za goste.

Ob nakupu kavča razmislite tudi o njegovi udobnosti, zlasti o podpori za hrbet oziroma hrbtenico. Kavč naj bo tako visok, da boste na njem lahko udobno sedeli, hkrati pa tudi vstajanje ne bo naporno. Pred nakupom ga je dobro tudi malce vzdigniti in si predstavljati, kako ga boste doma čistili. Preglejte njegove okvirje in se prepričajte o kvaliteti in enostavnem premikanju.