Folija, nalepljena na okno ali steklo v stanovanju ali na vozilo, bistveno zmanjša morebitne poškodbe zaradi razbitega stekla, ker se deli le-tega še vedno držijo skupaj. Korak naprej lahko naredite z vgradnjo debelejše različice varnostne in zaščitne folije, ki razbito steklo drži skupaj tudi v ekstremnih okoliščinah in varuje pred vdorom vlomilcev v hišo ali avto.

Zaščitne folije so tudi estetski način za zatemnitev stekel in varujejo pred ultravijoličnim sevanjem. Poseben zaščitni sloj varuje pred škodljivimi žarki UVA in UVB, ki so povod za izbruh kožnih bolezni, predvsem kožnega raka. Folije z zaščitnim filtrom hkrati preprečujejo bleščanje in bledenje pohištva ter tkanin. Ker omogočajo visoko zaščito pred toploto (78 odstotkov), pa so tudi energetsko učinkovite.

Evropska unija je določila, da mora biti do leta 2018 vsaka zgradba energetsko samozadostna. Že prihodnje leto bodo evropski standardi za novogradnje zahtevali porabo samo 15 kilovatnih ur energije na kvadratni meter. »Enolitrska« hiša ni več zgodba iz prihodnosti, ampak je neposredna naloga.