Tako je nastala tudi knjiga Odprto srce – izkušnje in spoznanja ob umiranju in smrti. V knjigi, ki jo je izdala Mladinska knjiga Založba (MKZ), avtorica razkriva najbolj intimna doživetja ob koncu življenjskih poti iz bogatih izkušenj v domačem okolju, v bolnišnicah in tudi v drugačni kulturi v tujini, kjer se je izobraževala in pomagala.

Poslavljanje ob smrti sega v najgloblje razsežnosti življenja. Dotika se vseh in ponuja ne le izkušnje navzočnosti ob umirajočih ter njihova sporočila, temveč tudi modrosti in navdih za bolj polno življenje slehernika. V času, ko bolni doživlja svojo nemoč, so spoznanja najgloblja. Avtorica jih na sproščen način s prepletenostjo vsakodnevnih dogodkov in premislekov ponuja kot najbolj samoumevna darovanja.

»Take knjige, kot je Odprto srce, na Slovenskem še ni bilo. Ker to ni (le) knjiga o umiranju in smrti, temveč je knjiga o žareči ljubezni. Pomembno duhovno sporočilo!« Tako je zapisala prostovoljka Slovenskega društva Hospic dr. Manca Košir. Skupaj z avtorico Urško Lunder, varuhinjo človekovih pravic dr. Zdenko Čebašek - Travnik in urednico Nelo Malečkar je v pogovoru predstavila knjigo ob njenem izidu. Vsekakor vredno pozornosti, saj je umiranje in smrt še vedno največkrat ena najbolj tabuiziranih tem, čeprav se z njo prej ali slej na tak ali drugačen način srečamo prav vsi...