Pri Steklarstvu Omanovič se zastekljevanja lotevajo z dvajsetletnimi izkušnjami in skrbijo za vsako stranko z iskrenimi nasveti za čim bolj svetel dom.
Izbira pravega stekla in profila

Svojim strankam svetujejo pri izbiri pravega stekla za določene potrebe. Pri tem poudarjajo racionalen pristop k odločanju oziroma uporabo pravega stekla za pravi namen. Na balkonih, terasah, v zimskih vrtovih in drugih zastekljenih bivalnih prostorih priporočajo uporabo izolacijskega stekla z najboljšimi termičnimi lastnostmi v kombinaciji z izolativnimi termičnimi profili, da se zagotovi dobra toplotna izolativnost prostora, medtem ko v neogrevanih prostorih takšen pristop ni nujen.

Steklena vrata in ograje – posebna varnost

Pri Steklarstvu Omanovič opazijo porast uporabe steklenih ograj in steklenih notranjih vrat. Pri slednjih ne gre zgolj za zastekljen osrednji del vrat, temveč so celotna vrata izdelana iz stekla, ki je lahko tako kot drugi Omanovičevi izdelki poljubno okrašeno. Uporaba stekla v takšni obliki zahteva posebno varnost. Pri steklenih ograjah in vratih se uporablja varnostno steklo – to je kaljeno steklo, ki se ob udarcu razbije na drobce, enako kot avtomobilske šipe. Te so v primerjavi z velikimi kosi, na katere razpade običajno steklo, praktično nenevarne.

Da pa bi dosegli čim boljšo varnost in zmanjšali težave ob razbitju varnostnega stekla, se kaljeno steklo uporablja v kombinaciji z lepljenim steklom. Na vsako stran lepljene steklene plošče se namesti kaljeno steklo, ki tudi v primeru razbitja ostane v enem kosu pritrjeno na vrata ali ograjo.

Še enkrat se ozrite okoli sebe in pomislite, koliko stekla vas pravzaprav obkroža. Material, ki je na otip sicer hladen, v prostor prinaša svetlobo, toploto in občutek domačnosti. Vendar pa pri odločanju za nove steklene površine ne pozabite na varnost, prav tako pa pomislite na morebitna starejša zastekljena vrata v stanovanju, ki so lahko v primeru nesreče usodna – je čas za zamenjavo stekla?