Zdaj biro Sadar + Vuga posega s »Formulo Nova Ljubljana« – zbirko svojih realiziranih projektov in urbanističnih študij – tudi v polje političnega delovanja. Izhaja s stališča, da arhitektura ne bi smela delovati le v okviru načrta posameznega projekta, ampak tudi kot način oblikovanja in spreminjanja družbenega prostora. Arhitektura v dobi izkustvenega gospodarstva igra interaktivno družbeno vlogo.

Razstava v Mali galeriji predstavlja šest  glavnih projektov biroja: Gospodarsko zbornico Slovenije (1999), panoramski vrt GZS (2004), oglaševalsko agencijo Futura, (2000), vodnjak v Solkanu (2001), prizidek Narodne galerije (2001, 2008) in Športni park Stožice (2010).

Razstava jemlje pod drobnogled načrtovanje in izgradnjo projektov vse od začetne idejne zasnove do realizacije ter obenem razkriva tudi pričakovane in nepredvidene spremembe, do katerih je pri posameznih projektih prišlo. Pri tem se pokažejo vodilni koncepti načrtov – ki jih imenujejo »formule« – pri posameznih projektih, o katerih je mogoče razmisliti in jih instrumentalizirati za prihodnje projekte.

V sklopu razstave bo premierno predstavljena demo verzija dokumentarnega filma o izgradnji nogometnega stadiona in večnamenske športne dvorane v športnem parku Stožice režiserja Damjana Kozoleta.

Fotogalerijo si lahko ogledate tukaj.