Morda ni najbolj logično, da v majhno stanovanje postavite drevo, vendar pa se pritlikavi limonovec tam odlično znajde. Ob dobrih pogojih bo zrasel tudi do dva metra visoko, zato ga je dobro vsake toliko časa malce prirezati. Trud se izplača zaradi prelepih rumenih limon, ki rastejo čez vse leto in so prijetnega vonja. Drevo zalivajte toliko, da bo zemlja vedno vlažna, z vodo pa poškropite tudi liste, da se ne posušijo. Postavite limonovec zraven okna, da bo imel dovolj svetlobe in ga enkrat mesečno malce pognojite.

Afriška vijolica je popolna cvetlica za študentsko sobo. Dovolj je majhna, da jo lahko postavimo kamorkoli, ne potrebuje mnogo vode, uspeva pa na različnih temperaturah. Rastlina ne slovi le zaradi svoje lepote, temveč osvežuje tudi zrak in izboljšuje njegovo kvaliteto.

Kaktus je rastlina, ki vas bo naučila marsikaj o sebi. Če umre, pomeni, da ste še bolj kruti kot puščava. Še vedno ni povsem jasno, ali kaktus varuje pred škodljivim sevanjem računalnika.  Glavno pravilo pri vzgoji je: ne pretiravajte z vodo.

Hišna zelišča za boljše zdravje

Meta je edinstveno zelišče, ki zmanjšuje vplive stresa. Žvečenje listov, ki oddajajo močno aromo, je dobro za pomiritev živcev in slabosti ter osvežitev daha. Na voljo je veliko vrst, ki so preproste za vzgojo v stanovanju. Poskrbite le, da bodo imele dovolj svetlobe čez vse leto.

Sivka je prav tako ena izmed rastlin z močnim vonjem in je zato odlična za osvežitev prostorov. Za ohranitev vonja posušite cvetove in jih spravite v vrečke iz blaga, te pa položite v omare ali predale. Sivka ima rada svetlobo in zrak, zato jo imejte poleg odprtega okna. Posadite jo v lonec s peščeno zemljo, saj korenine nimajo rade vlage.

Aloe vera velja za eno izmed rastlin, ki so nujne v vsakem gospodinjstvu. Odlična je za opekline ali odrgnine. Le prerežite list in z njim namažite boleče mesto. Aloe vera je primerna za prostore z malo sonca (če so listi dolgo na soncu, postanejo rjavi) in ne potrebuje mnogo vode. Enostavno jo je vzdrževati, njene koristi pa so številne.