Vrata imajo v stanovanju pomembno povezovalno in estetsko vlogo. Niso le navaden kos pohištva, temveč zaznamujejo prehode v nove prostore, zagotavljajo zasebnost, mir in kvaliteto bivalnega okolja. Priporočljivo je, da se njihova oblika in barva skladata z ureditvijo ambienta.

Na obliko notranjih vrat naj vplivajo slog in funkcionalne zahteve posameznih prostorov, njihova kakovost pa naj izboljša kvaliteto bivanja. Posebno zanimivo je, če opremimo stanovanje z različnimi kombinacijami vrat, ki se vizualno dopolnjujejo. Vrata so lahko v celoti lesena ali pa imajo lesen le podboj, vratno krilo pa je iz stekla. Lahko so drsna, kovinska ali imajo intarzije. Kombinacij je nešteto, odločite se za takšno, ki bo primerna vašemu načinu bivanja in bo skladna z materiali, ki so že v stanovanju. Prijazni materiali naj prostor razgibajo, uravnotežijo vlažnost, zagotovijo varnost, stabilnost in dobro zvočno izolacijo.

Program notranjih vrat iz hrasta je znova aktualen

lip.jpg

Pri podjetju Lip Bled so za sejem pripravili program v treh segmentih, in sicer program notranjih vrat iz hrasta, ki je na voljo v različnih obdelavah in bio izvedbi, drugi segment so barvana vrata, tretji pa je program vrat z dodatkom stekla. Hrast je v trendu, saj ga je mogoče s postopki obdelave prilagajati modernim evropskim trendom. Trg vedno bolj zahteven, saj vrata niso več le stavbni element, ki ločuje prostore, temveč so tudi funkcionalna. To pomeni, da so vrata Lip Bled 30 minut odporna na požart, so po želji zvočno izolirana in imajo protivlomni certifikat.

Specializirana proizvodnja ivernih plošč in vrat

Podjetje Lesna TIP je specializirano za proizvodnjo ivernih plošč. Med novostmi je nov model vrat s steklom v programu notranjih vrat. Steklo prepušča naravno svetlobo, kar daje domu posebno toplino.

lesna.jpg

Sicer pa so njihove iverne plošče na voljo surove ali kot oplemenitene. Iverne plošče vam v Lesni po želji tudi razrežejo in obrobijo z ABS-trakom. Na voljo pa je tudi ugodna ponudba talnih in krovskih ivernih plošč. Med novostmi so konstrukcijske plošče LSB razreda E1, ki so namenjene uporabi v gradbeništvu, predvsem kot samostojni gradbeni element ali pa v kombinaciji z drugimi elementi in materiali.

Kvalitetna okna so spoj številnih funkcij

Okna so elementi, od katerih pričakujemo nasprotujoče si lastnosti. V prostor naj bi prinesla kar največ naravne svetlobe ter hkrati povezala notranjost in zunanjost objekta. Ni dovolj, da so le lepo oblikovana, temveč ščitijo pred hrupom, sončno svetlobo, vlomi in izgubo energije.

Okenska površina je sestavljena iz 80 odstotkov stekla, zato so naše počutje, kvaliteta bivanja in varčevanje z energijo odvisni od njenih izolacijskih lastnosti. Po drugi strani pa naj bi prav to stavbno pohištvo poskrbelo za dovolj svežega zraka v stanovanju. Od oken pričakujemo tudi, da so dobri zvočni in toplotni izolatorji.

Glede na dane možnosti lahko kvalitetna okna pripomorejo k boljši toplotni izolaciji stanovanja. Zato naj bodo polnjena z inertnim plinom in premazana s kvalitetnim premazom za okenske okvirje. Pred sončnim sevanjem se bomo zaščitili s posebnimi vrstami stekla, kot sta absorpcijsko in odbojno. Z namestitvijo odporne folije, ki zagotavlja protivlomno varnost, pa bo stanovanje varnejše. Barvna ali emajlirana okna poleg zaščite pred pogledi od zunaj ščitijo tudi pred sončno svetlobo in so lep okrasni element hiše.

nagode.jpg

Podjetje PVC Nagode razstavlja na sejmu PVC-stavbno pohištvo in aluminijasta vrata, letošnja novost pa so vhodna vrata Rehau s profilom brez kovinskih ojačitev, ki so prva te vrste v Sloveniji. Izstopajo predvsem zaradi popolnejše izolacije hiše, saj zagotavljajo toplotno prevodnost. PVC največ uporabljajo v stanovanjskih stavbah. Material ima prednost predvsem zaradi trpežnosti, neobčutljivosti na zunanje vplive, enostavnega vzdrževanja, pestre izbire barv in dodatkov ter enostavnega servisiranja.

medle.jpg

V Roletarstvu Medle se ukvarjajo z izdelavo vseh vrst zunanjih žaluzij, notranjih senčil in stavbnega pohištva, predvsem PVC-oken in PVC-vrat. Okna izdelujejo iz PVC-profilov nemškega proizvajalca VEKA, ki sodijo v višji kakovostni razred. Tako okna in vrata so izdelana iz materialov, ki jih je možno reciklirati, zaradi odlične toplotne izolacije pa z njimi varčujemo z energijo. Izdelavo okna bodo prilagodili sprotni ali kasnejši vgradnji senčil, poskrbeli bodo za kompleten servis ob zamenjavi oken, ponudili pa vam bodo tudi najboljše razmerje med ceno in kvaliteto.

inter.jpg

Podjetje Interles predstavlja PVC-okna in vrata priznanega avstrijskega proizvajalca Accord. Okna so trajna in potrebujejo zelo malo vzdrževanja. Šestkomorni profili so ojačani s pocinkanimi jeklenimi profili, ki v kombinaciji s trojnim tesnilom omogočajo izvedbo še tako zahtevnega okna. Za funkcionalnost poskrbi enoročno okovje Siegenia in Roto. Okna s takšnimi stekli spadajo med energetsko varčna, kar omogoča pridobitev subvencije RS za učinkovito rabo energije.

Interles je postal vodilni proizvajalec PVC-stavbnega pohištva na slovenskem trgu z lastno proizvodnjo vseh programov in vseh materialov. Izboljšal je svoj PVC-program stavbnega pohištva, uspešen je z izdelavo programa aluminijastega stavbnega pohištva, slovenski in evropski trg pa je začel osvajati z lastno proizvodnjo lesenega stavbnega pohištva. Odlikuje ga velika izbira izdelkov, od vseh vrst vrat, senčil, polic in zimskih vrtov do oken.

Trend energetsko varčnih naprav opazen tudi na področju peči in kaminov

Res je, da velike peči dajejo več toplote, vendar pa imajo eno pomanjkljivost – zavzamejo veliko prostora. Poleg tega pa nujno potrebujejo dimnik. Veliko bolj priročni in neodvisni od dimnika so električni kamini. Ti imajo dodane električne kaminske vložke, ki dajejo vtis resničnega ognja. Kaminski vložek je lahko vključen tudi, kadar ne potrebujemo ogrevanja in si zaželimo le dekoracije.

Električni kamini so majhni, kompaktni, ne potrebujejo dimnika in jih lahko preprosto priključimo v električno vtičnico. Prav tako nam ni treba nadzorovati nivoja ognja, naprava pa ni nevarna za otroke in domače ljubljenčke. Če si želite pravega ognja, nimate pa dimnika, je dobra rešitev plinski kamin.

Minimalistične oblike sodobnih kaminov so v vsakem stanovanju izrazit estetki element. Namestimo jih lahko na steno ali tla. Električni in plinski kamini so priljubljeni predvsem zaradi izrazito dekorativne funkcije in enostavnosti vzdrževanja. Vgradimo jih lahko kjer koli v stanovanju, imajo regulatorje toplote, lahko jih selimo in jih ni treba vsak dan čistiti.

kamin.jpg

Pri Pečarstvu Hrovat imajo specializirano ponudbo različnih proizvajalcev peči, kaminov in žarov. Njihova celostna storitev vključuje tudi pripravo projekta oziroma načrta vgradnje želenega izdelka. Tako boste pred nakupom oziroma vgradnjo lahko videli svoj bodoči kamin ali peč in dodali še svoje želje. Pri izbiri vam bodo tudi pomagali s svojim strokovnim znanjem, tako da bo novi izdelek optimalno nameščen v stanovanju ali hiši.

keramika.jpg

Peči Keramika d.o.o. je podjetje, ki se ukvarja z načrtovanjem vseh vrst peči (tudi za pice) in kaminov, proizvodnjo pečnic, uporabne in okrasne keramike po naročilu, keramičnih elementov za namene restavratorskih delih starih lončenih peči, montažo in servisiranjem ter prodajo in servisom priznanih znamk, kot je nemški proizvajalec Schmid.

t.jpg

Podjetje France T d. o. o. na Ambientu predstavlja kamine, katerih lastnost je trajen ogenj. Ker nam v naglici modernega življenja ostaja vse manj časa, je pri kaminih in pečeh France turbo poskrbljeno tudi za povsem preprosto vzdrževanje. Paziti je treba le, da imate v kurišču vedno vsaj 5 centimetrov  pepela, saj pepel ščiti žerjavico. Steklo vedno očistite z mehko vlažno krpo - za boljši rezultat lahko na krpo dodate droben pepel. Funkcionalnost, inovativnost, izkoristek, ogrevalna moč in enostavno vzdrževanje so lastnosti, zaradi katerih so kamini in peči France turbo drugačni. Pestra izbira modelov in velikosti kaminov in peči bo zadovoljila tudi najzahtevnejše kupce. Ponujajo vam celovito storitev od svetovanja pred nakupom do dostave in montaže.

Polepšajmo si dom z barvami

jub.jpg

Jub se predstavlja kot izdelovalec notranjih in zunanjih barv, sistemov toplotnih izolacij in specialnih produktov, kot so izravnalne mase, barve za les in kovino ter za sanacijo betona. Notranja barva Jupol je v 135 letih postala sinonim za notranjo barvo. Ponudba je pestra, na voljo so številne barve in odtenki za notranje in zunanje površine, fasadne sisteme… Barve so v grobem sestavljene iz štirih osnovnih komponent: vodnega ali raztopinskega medija, polnil, veziv in pigmentov. Notranja barva Jupol pa ima še veliko več sestavin, ki jo naredijo zelo kvalitetno. Jubovi strokovnjaki vam na sejmu ponujajo obilico nasvetov – kako zaščiti fasade, kako polepšati stanovanje z eno izmed dekorativnih barv, kako zgolj osvežiti barvo ali očistiti čopiče.

Čistejši zrak in voda v stanovanju

mesec.jpg

V podjetju Mesec d.o.o vam ponujajo načine in pripomočke za boljše zdravje. Njihov prodajni program obsega sisteme za filtriranje in mehčanje vode za hišno in industrijsko uporabo, čistilne sisteme in aparate za čisto pitno vodo, ionizatorje pitne vode za proizvajanje alkalne ionizirane vode ter izdelke za izboljšanje kvalitete življenja, ki vsebujejo tudi zaščito pred elektromagnetnimi in zemeljskimi sevanji. S kvalitetnimi sistemi Aqua za čiščenje in revitalizacijo pitne vode si zagotovite izvir zdravja v domači kuhinji ali na delovnem mestu.

ionex.jpg

Podjetje Ionex predstavlja sobne ionizatorje IONEX, ki so vrhunski proizvod. Gre za patentiran izdelek, ki je plod lastnega dela in izboljšav ter prevzema vodilno mesto v svetu. Gre za najmočnejše, najmanjše in popolnoma tihe naprave na tem področju. IONEX je električni aparat, ki oddaja veliko količino negativnih ionov, ki odstranijo iz zraka vso nesnago, prah, viruse, bakterije, iztrebke pršic, cigaretni dim, vonjave ter ugodno vplivajo na organizem. Proizvajalec je aparat prilagodil ljudem in njihovim potrebam. Ionex ima v prodajnem programu na voljo tudi različico avtomobilskega ionizatorja, ionizator za čisto vodo in pralne kroglice BIOCERA, ki omogočajo pranje brez pralnega praška.

Fotogalerijo si oglejte tukaj.