Izbira rdečega pohištva je pestra. Na voljo so rdeče omare, bordojsko in živo rdeči predalniki, rdeče mize, stoli… Rdeče pohištvo je idealno za dodajanje barvne toplote velikim in zračnim pisarnam. V pisarni ga najprej opazimo, ker rdeča privablja pozornost, zato je njena središčna točka.

Čeprav psihologija barv rdečo povezuje z nevarnostjo, strastjo, energijo, toploto, avanturami in optimizmom, ima v različnih kulturah drugačne pomene. Torej je rdeča  več kot le primerna prav za pisarne. Barvit retro dizajn iz 60. let minulega stoletja ponavadi izjemno dobro deluje v pisarnah. Hladna belina pohištva je lahko videti naravnost spektakularno z rdečim usnjenim kavčem ali rdečim barskim stolčkom.

Rdeča je znamenje bogastva in sreče

Na vzhodu ima rdeča poseben pomen. Povezujejo jo z bogastvom, močjo in srečo. V orientalskem slogu opremljeni pisarni lahko dodamo rdeče lakirano pohištvo. Ta kombinacija je odlična, če vaše podjetje posluje z državami z vzhoda.

Sodoben videz pisarne, opremljen z belim ali črnim pohištvom, bo odlično dopolnila miza z rdečo površino ali par Pantonovih stolov. Tudi Saarinenov Tulip se poda v takšno okolje.

Pri izbiri rdečih detajlov bodite zmerni. Barva naj bo le dopolnilo beli in črni ter naj ne prevlada v prostoru. Če se boste držali te zapovedi, boste z lahkoto ustvarili privlačno delovno okolje.