Robertsova v filmu upodobi Liz, na videz srečno poročeno Newyorčanko, ki po ločitvi končno uresniči svoje sanje. Odpravi se na popotovanje po Italiji in Indiji ter na Bali. Liz potuje in se čudi ljudem ter stvarem okoli sebe. Prav tako pa tudi mi.

Eat Pray Love je bil posnet v štirih različnih državah, ki simbolizirajo osnovne elemente: zemljo, zrak, ogenj in vodo. »Najprej smo snemali na Baliju,« pojasnjuje producent Bill Groom. »Spoznali smo, da človek tukaj nikdar ne more zares ubežati občutku povezanosti z vodo.« Sledilo je snemanje v živahnem objemu boemskega New Yorka, ki da človeku povsem zemeljski pogled na življenje; Italija je dežela odprtih oken in valovitih zaves v vetru; Indija pa je polna migetajočih rdečih in oranžnih odtenkov.

Skupina lokalnih umetnikov, oblikovalcev in dekoraterjev je za filmsko ekipo pripravila novo scenografijo v vsaki izmed držav. Rezultat so senzualnosti polni prostori, ki odražajo lokalno kulturo in bivalni slog. Gledalec se s filmom poda na dih jemljajoče potovanje okrog sveta, za katerega si želi, da se ne bi nikdar končalo.

Fotogalerijo si lahko ogledate tukaj.