Kaj z rastlinami na vrtu?

Če na vrtu gojite zelenjavo, kot so solata, motovilec, špinača, jo prekrijte z agrokopreno – lahko belo vlaknovino, ki jo uporabljamo za prekrivanje vrtnin. Na vrtu lahko pustite tudi ohrovt, ki prezimi, saj uspeva pod snežno odejo, medtem ko solata endivija, radič in kitajsko zelje rastejo v zemlji pod tuneli.

Sneg zelenjavo pozimi varuje pred mrazom, za sadje pa predstavlja veliko nadlogo, saj se veje sadnih dreves zaradi teže snega upognejo in nekatere tudi poškodujejo. Poleg snega pa so za sadna drevesa pozimi škodljive tudi živali, še posebno divjad.

Vrtne in sobne cvetlice

sajenje_vrtnic.jpg

Jeseni vam pravzaprav še ni treba popolnoma končati opravil na vrtu. Nasprotno, novembra je še čas, da posadite vrtnice, izberite jim le sončno mesto. Do zmrzali lahko sadite tudi tulipane. Pazite le, da posajene čebulice pokrijete z debelo plastjo šote ali gnoja. Prekrijte tudi trajnice in zimzelene rastline, kot je resje.

Ko boste končali z jesenskimi opravili na vrtu, se posvetite sobnim rastlinam. Zagotovo si boste v teh dneh omislili božično zvezdo, ki bo pričarala praznično vzdušje v vašem toplem domu. Postavite jo na svetlo, a ne sončno mesto, kjer ne bo prepiha.

Poživite dom z božično zvezdo, božičnim kaktusom ali ciklamo

bozicni_kaktus.jpg

Meglene dni si lahko popestrite tudi z božičnim kaktusom ali ciklamo, ki bosta v rožnatih barvah popestrila vaše domovanje. Poskrbite za vaše rastline pri nižjih temperaturah - spomladi vam bodo zagotovo hvaležne.