Avtor spalničnega pohištva, 92-letni inovator Peter Florjančič, ki se ponaša s 400 izumi, ki jim je bil priznan patent, pravi, da postelja Sleepfit združuje mnogo funkcij. Poleg spanja omogoča preprosto in učinkovito vadbo za vse telo ter sprostitev z refleksno masažo dlani in stopal. Zmanjšuje in ohranja telesno težo, krepi mišice celotnega telesa, odpravlja celulit, povečuje gibljivost, izboljšuje delovanje ožilja ter pospešuje prekrvavitev.

lestetik1.jpg

Florjančič je že pred leti razmišljal, kako bi se lahko razgibaval v domačem okolju. "Prva misel mi je bila razgibavanje nog. Poskusil sem z blazinami in dobil idejo, da bi naredil gibljiv spodnji del postelje v obliki steperja. Pomislil sem, kako bi bilo lepo, če bi bila to postelja za fitnes," je dejal. Izdelal je prototip in našel mizarsko podjetje Lestetik, s katerim so razvili inovativno posteljo in pohištvo za spalnico.

lestetik2.jpg

Komisija je svojo odločitev utemeljila tako, da kolekcija spalničnega pohištva Sleepfit na inovativen način presega osnovne funkcije pohištva v spalnici. Z minimalnimi, a premišljeno vgrajenimi dodatki na vzglavju in vznožju postelje omogoča preprosto, a učinkovito vadbo. Posrečena kombinacija ležišča in vgrajenega orodja za razgibavanje je umirjenega dizajna, zaokroženih linij in brez ostrih robov; še posebno je primerna za starostnike, v drugi vrsti pa za vse, ki želijo ostati fit.