Ena izmed zahtev pri urejanju domačih štirih sten je izpolnitev estetskih zahtev, ki so prilagojene vsakemu posamezniku, pri čemer naj se lep videz in funkcionalnost dopolnjujeta. Prostor prilagodite svojim potrebam in načinu življenja.

Dom je pogosto tudi delovni prostor, zato je priporočljivo, da si uredite delovno sobo. Tako se boste oddaljili od drugih stanovalcev, ki bi vam lahko odvrnili pozornost od dela, ter ga opravili hitreje in učinkoviteje. Če nimate dovolj prostora za delovni kabinet, si uredite delovni kotiček, ki je lahko diskretno postavljen v dnevno sobo ali spalnico. Za nekaj več zasebnosti ga lahko zastrete s paravanom.

Udobje sedežne garniture

Izberite takšno sedežno garnituro za dnevno sobo, ki bo udobna, praktična in lepa. Garnitura, ki se po potrebi spremeni v ležišče za goste in ki ima možnost uravnavanja nagiba naslona za hrbet, roke in noge, je odgovor na praktično vse zahteve po udobju. Zaradi lažjega vzdrževanja izberite sedežni komplet, prevlečen v usnje ali mikrofibro, ki naj bo temnejše barve. Njegovo velikost prilagodite velikosti prostora, saj si ne želite, da bi »zadušil« drugo pohištvo in oviral gibanje po sobi.

Za hiter obed postavite v kuhinjo pomožno mizo ali kuhinjski pult, tako da vam hrane ni treba vedno servirati v jedilnici. Dodatne površine vam bodo prišle prav pri delu, hkrati pa bodo obogatile videz kuhinjskega prostora. Zaradi lažjega vzdrževanja izberite za zidno oblogo steklo ali drug material, ki je brez fug. Tako boste steno nad delovno ploščo lažje čistili, pa tudi estetski vtis bo popolnejši.

Jedilnico opremite z izvlečno jedilno mizo, za katero bodo lahko sedli tudi gostje. Čeprav jo boste podaljšano verjetno redko uporabili, bo pripravljena, ko jo boste potrebovali. Odvečne stole pospravite v klet ali garažo ali pa kupite zložljive stole, ki so tedaj, ko nimate dovolj prostora za shranjevanje, najbolj praktična rešitev.

Dovolj prostora za shranjevanje

Posteljo v spalnici izkoristite kot shrambo. Kupite takšno z zabojem za posteljnino ali pa pod njo spravite nizke plastične zabojnike za shranjevanje neštetih drobnarij. Dobili boste dodaten prostor za stvari, ki bi se sicer valjale po stanovanju. Če hočete optično povečati in osvetliti spalnico, kupite omare z ogledali na vratih. Isti trik lahko uporabite v hodnikih, ki so pogosto ozki in temni. Vsako nišo izkoristite za vgradne omare, ki so idealne za shranjevanje vsega, česar ne želite izpostaviti radovednim pogledom.

Pri opremljanju kopalnice izberite material corian izdelovalca DuPont. Njegove izjemne oblikovne lastnosti omogočijo dizajniranje elementov po vaših željah in zahtevah prostora. Elementi so lahko eden za drugim v bloku postavljeni vzdolž cele kopalnice, s čimer boste kar najbolje izkoristili prostor.