Če pa imate možnost, si lahko omislite kar zidano garažo. Pri tem vsekakor velja nameniti posebno pozornost garažnim vratom, saj naj bi bila slednja garancija za varnost vašega štirikolesnega premoženja.

Kdo ve, morda pa vašo pozornost pritegne ena zadnjih »tarč« človeškega hrepenenja, da se obkroži z lepimi stvarmi – polepljena garažna vrata. Novi trend se je pred časom rodil v Nemčiji in kmalu začel osvajati tudi Evropo. Navadna, še tako neugledna garažna vrata spremeni v umetniško platno, optično prevaro ...

Evropejci so namreč ponoreli za plastičnimi plakati, ki jih pritrdimo na garažna vrata in na katerih so v 3D-tehniki naslikani konji v konjušnici, vinska klet, vroča in pomanjkljivo oblečena dekleta, gliser … in še bi lahko naštevali.

Nekatere izvedbe »jumbo« plakatov so odporne proti vremenskim vplivom in ognju, zamišljeni pa so bili z namenom, da prekrijejo grda in že dotrajana vrata, ki pogosto kvarijo videz hiše. S plakatom na svojih garažnih vratih boste zagotovo pokazali tudi velik smisel za humor. Za ta novi izum je odgovoren nemški marketinški guru in genij na področju grafičnega dizajna Thomas Sassenbach, ki mu že napovedujejo, da bo s svojo idejo tudi pošteno zaslužil.

Nekateri bodo tako raje odšteli od 150 do 200 evrov za smešna 3D-vrata in tako vsaj za kratek čas med sosedi spodbudili govorice, da imajo v »svoji garaži parkiran gliser« oziroma da samo zanje ob drogu plešejo vroča dekleta. Sassenbach že napoveduje, da bodo plakatom za garažna vrata sledili še plakati za vhodna stanovanjska vrata in okna.

Če pa se vam ideja kljub vsemu zdi preveč drzna oziroma menite, da vaš sosed ali vaši bližnji ne bodo razumeli vašega smisla za humor, lahko dotrajana garažna vrata tudi zamenjate. Pri nas je kar nekaj ponudnikov ...