Čistke se lotimo tako, da iz predsobe odstranimo vse, kar ne spada tja. Izvensezonska oblačila in obutev, športna oprema – teniški loparji, rolerji, rolke in tako dalje – ne spadajo v sprejemnico, zato jih spravite v klet, shrambo, garažo, garderobo ali v škatle za shranjevanje na koleščkih pod posteljo.

Omejite tudi število čevljev. Letno obutev shranite v garderobno omaro ali klet. Enako velja tudi za suknjiče in plašče. Šolske torbe, nahrbtnike in športno opremo spravite na police ali obešalnike in poskrbite, da bo vsak prebivalec stanovanja imel svojo odlagalno polico. Če te nimate, jih pospravite v sobo.

Ključi, mobilni telefoni, pošta in kovanci naj v predsobi najdejo mesto v lepih pletenih košarah ali pa jih preprosto spravite v drug prostor.

Dobro organizirana predsoba

Dobro organizirana predsoba naj ima pred vhodnimi vrati dober predpražnik za brisanje čevljev, ki bo odstranil in zadržal umazanijo čevljev. Idealno je, če imate dovolj veliko omaro za vrhnja oblačila z dvema vrstama kljukic za obešanje. Na nižjih oblačila shranjujejo otroci, na višjih pa odrasli. Če omare nimamo, postavimo prosto stoječ obešalnik.

Dobrodošle so police ali omara za čevlje ter polica za odlaganje mokre in blatne obutve. Namestite tudi stol ali tabure s pokrovom, kamor lahko spravite copate, kreme ter ščetke za čiščenje čevljev. Tudi ogledalo je skorajda nujno, saj vam poleg tega, da optično poveča prostor, prihrani tudi čas, ker se vam ni treba vračati v kopalnico, da bi preverili svoj videz pred odhodom od doma.

Stojalo za dežnike bo dodatno prispevalo k redu v predsobi. Namestite tudi košare ali škatle za zimske dodatke – kape, šale in rokavice ter  za ključe, mobilne telefone, pošto in druge drobnarije.

Dekoracija

Za stene predsobe izberite lepe tople barve, ki bodo obiskovalce pozdravila že ob vstopu v vaš dom. Tudi dobra osvetljava je pomembna. Dodate lahko še zidne lučke za več atmosfere. Tudi slike, fotografije in podobni umetniški okrasi bodo polepšali prostor, ki vas ob prihodu domov pozdravi najprej.