S prepoznavnostjo svojega pompoznega sloga je Karim Rashid dosegel, da so ga spoznali ljudje v vseh kotičkih sveta. Z vsakim izdelkom privabi pozornost. Karim je arhitekt, oblikovalec interierjev, pisec in produktni dizajner, eden in edini, ki je dinamično posegel prav na vsa področja oblikovanja, od očal in pohištva do otroških igrač, kljub temu pa mu še vedno ostaja čas za hobije.

Danes smo se skupaj s Karimom odpravili na sprehod po njegovem ekscentrično opremljenem stanovanju, ki je pravcati ognjemet barv. V njem oblikovalec stanuje skupaj z ženo in prav to okolje mu vedno znova daje vir navdiha in moči za nove ideje. Skoraj vse kose, s katerimi je stanovanje opremljeno, je oblikoval sam. Pravi, da rad preizkuša uporabnost svojih izdelkov in jih tako vedno znova izboljšuje in dopolnjuje.

Ovalne oblike pohištva, mizica v obliki nepravilnega trapeza v dnevni sobi, psihedelični vzorci tapet… vse to in še več je Rashidov svet oblikovanja. Vsak prostor posebej v stanovanju je umetniška galerija, po kateri se sprehajamo in zgolj opazujemo ter se kar ne moremo dovolj načuditi vsem oblikam, barvam, vzorcem in strukturam. Idej je preprosto preveč.

Fotogalerijo si oglejte tukaj.