multi1.jpg

Ker v majhnih stanovanjih na žalost nikoli ne moremo narediti vsega, kar smo si želeli, se je treba soočiti z dejstvom, da nam majhen prostor marsikaj odreka. Prostori večinoma niso razporejeni idealno in omogočajo zelo togo opremo. Ker pohištva ne moremo postaviti pravilno, je lahko bivalni prostor videti zelo klavrn. Vendar pa lahko s pravilno izbiro opreme vseeno uredite prijetno, udobno stanovanjce, ki je primerno tako za bivanje kot uživanje.

Na omejeni kvadraturi za potrebe vseh

Najpomembnejše vprašanje je, koliko ljudi bo stanovanju živelo. Če ste sami ali v dvoje, so zahteve popolnoma drugačne, kot če na 40 kvadratnih metrih bivajo štirje družinski člani. Ne glede na število stanovalcev morate na tej omejeni kvadraturi zadovoljiti vse potrebe. Zato je najpomembneje urediti in združiti večnamenske prostore, ki dajejo občutek večje prostornosti.

multi.JPG

Uporabne in domiselne rešitve bodo spremenile stanovanjsko območje, kot je dnevna soba, v spalnico, igralnico ali delovni prostor. S takšnim spreminjanjem se bo udobje bivanja v skladu z zahtevami sodobnega stanovanja izboljšalo. Ne pozabite: če je površina stanovanja premajhna, izkoristite navpično komponento prostora. Če je prostor dovolj visok, imate na voljo veliko zamisli za ustvarjanje novih stanovanjskih kvadratov.

Majhni, nevpadljivi kosi pohištva

Pomembna je tudi prava izbira pohištva, ki bo določalo vzdušje v stanovanju. Izbirajte med majhnimi, nevpadljivimi kosi pohištva nevtralnih barv. Uporabite svetlejše in tople barve, ki bodo prostor vizualno povečale in razsvetlile. Piko na i pa lahko dosežete z dekorativnimi elementi, kot so zavese, blazine, preproge – pri katerih ravno tako pazite na velikost, da ne boste pretiravali.

multi2.JPG

Uporabite neobičajne rešitve in si povečajte življenjski prostor z inovativnim večnamenskim pohištvom. Če boste izkoristili vsak kot stanovanja, boste ustvarili dovolj prostora za umestitev osnovnih elementov in okraskov, s čimer bo bivalno območje postalo nekaj posebnega. Brez okrasnih predmetov pa bo majhno stanovanje sicer uporabno, a na videz hladno in dolgočasno.

Najpomembnejše je, da se v stanovanju, ki ste si ga uredili s trudom in ljubeznijo, počutite dobro in uživate v svojem intimnem svetu sami ali z družinskimi člani.