Sodobna tehnologija omogoča  razvoj sofisticiranih naprav, od stroja za perilo, ki deluje brez vode, do letečih kroglic, ki zbirajo deževnico in jo s pomočjo filtrov spreminjajo v pitno vodo.

Ena izmed takšnih naprav je tudi interaktiven delovni pult, ki je oblikovan kot kombinacija prostora za dnevno druženje, obed in zabavo. Plošča je prekrita z edinstveno energetsko površino, ki poganja naprave brez  kablov. Dovolj je le, da mešalnik ali mobilni telefon položite na površino in proces delovanja se začne.

Kuhamo tam, kamor postavimo posodo

Kuhalne površine niso točno določene, temveč se površina segreje tam, kamor boste položili posodo. Pult ima tudi virtualnega kuharja oziroma program, ki pomaga pri kuhanju. Med  obedom posode preprosto pospravimo pod pult in površina se spremeni v jedilno mizo. Celotna površina deluje s pomočjo senzorske tehnologije, modularni sestav pa omogoča postavitev, prilagojeno uporabniku.

Interaktivna kuhinja se na dotik spremeni v indukcijski kuhalnik, ko želite kuhati, ali v napravo za pripravljanje ledu, ko si zaželite hladne pijače. Postavitev vsebuje kuhinjske naprave s funkcijami za toplo in hladno. Na primer: če bi radi popili skodelico vroče kave, se s prstom enkrat dotaknite senzorja. Za jutranjo kratko kavo pa boste pred senzorjem pomahali dvakrat. Štedilnik spreminja barvo glede na temperaturo, luči pa elemente, kadar ti niso v uporabi, osvetljujejo tako, kot da bi šlo za umetniško delo.

Futuristično pranje posode in perila

Stenski aparat za pranje posode je poseben primer futuristične tehnologije. Gre za dvodelno napravo, ki do popolnosti natančno opravlja svoje delo, zavzema pa minimalno prostora.

Tudi stroj za pranje perila je edinstvenega videza. Naprava spominja na travnik, na katerega položimo oblačilo.

Fotogalerijo si lahko ogledate tukaj.