Pluta in plutovinaste talne obloge se pridobivajo iz rezane ter stisnjene skorje hrasta plutovca z dodatkom nekaj sintetičnih smol. Za obdelavo je drevo primerno šele, ko doseže starost 20 let, na novo pa ga lahko ogulijo približno čez devet let.

pl.jpg

Plutovinaste talne obloge so najbolj znane po enostavnosti montaže in možnosti reciklaže. Izbor plute je velik, kupci pa se radi odločijo za drugačen, nenavaden in bolj eksotičen videz tega materiala. Odlikujejo ga enostavnost vzdrževanja, mehkoba, toplota in ekološka neoporečnost. Plutovinasta tla so odličen izbor za vse, ki jih pozimi rado zebe v noge.

plutacevlji.jpg

Vzdržljiv, topel in mehak material

Pluta je na voljo v različnih barvnih odtenkih – od zelenih, rdečih, čokoladnih in črnih do barve medu - zato lahko z njo učinkovito dopolnimo vsak prostor. Pogosto jo uporabljajo za prekrivanje tal v vrtcih, šolah, bolnišnicah, restavracijah, hotelih in trgovinah.

plutajed.jpg

Naravna toplota plutovinastih oblog je kot nalašč za otroške sobe ter vse druge prostore doma, primerne pa so tudi za alergike. Tudi v kopalnicah je pluta nepogrešljiva, saj tla odlično toplotno izolira. Plutovinasta tla so precej podobna parketu, le da imajo še dodatne prednosti. So trajna, mehka, odporna na udarce, še posebno na praske domačih ljubljenčkov.