Vaše stanovanje ni tako majhno, kot ga opisujete, pa tudi načrt osnovne razporeditve prostorov ni slab. Všeč mi je precej prostorna vhodna veža, v kateri je dovolj prostora za večje vgradne omare na eni in nižjo omarico na drugi strani. Vsekakor boste v predsobi lahko izkoristili omare za večnamensko hrambo.

Stene hodnika so lahko obdelane z zanimivimi barvnimi in vzorčnimi aplikacijami, barva pa naj zajema tudi strop, tako da bo prostor deloval bolj uravnotežen in bodo izstopala svetila in pohištvo.

Otroška soba, ki je prva dostopna iz predsobe, je sicer nekoliko tesna za dva, a z umestitvijo nadstropne postelje bo tudi to ena od možnosti. Pravzaprav sem v tej sobi izkoristila vsak kotiček – steno za vrati za ožje police, sledi malo večja garderobna omara na koncu postelje, v nadaljevanju pa omarica nad mizo.

V spalnici nimate prav veliko možnosti, saj prostor dopušča klasično večjo zakonsko posteljo in omaro ter na steni ob vznožju postelje še kakšen zelo ozek element, morda nekaj dekorativnega ali poličko za TV.

Celoten prostor dnevnobivalnih prostorov je dobro zastavljen, predvsem je zračen in pregleden, hkrati pa omogoča dober izkoristek prostora v kuhinji z veliko delovne površine in možnostjo večje hladilne omare. Jedilna miza sledi v nadaljevanju vmesnega dela. Končno sem umestila še sedežno, nekoliko večjo v obliki črke L, na nasprotni steni pa omarico za TV in takoj zraven manjšo delovno mizico za računalnik.

Svetila so v glavnem reflektorska, umeščena nad delovnimi površinami ali ponekod po sredini stropa, nekaj namiznih svetilk in seveda večja viseča luč nad jedilno mizo. Pa vesele praznike in srečno novo leto!

Darja Hughes, dipl. design. inter.