Razmeroma dolg in ozek bivalni prostor nam lahko pri postavljanju pohištva dela težave. Da bi dobili kar najbolj prijeten vtis, ga je priporočljivo razdeliti na tri med seboj povezane funkcionalne enote – kuhinjo, jedilnico in dnevno sobo – tako, da dobimo manjše in proporcionalno pravilnejše prostore.

dd4.jpg

Harmonična usklajenost večnamenskega prostora

Dnevni kotiček kvadratne oblike naj sestavlja sedežna garnitura, ki jo postavimo ob steno pri vhodnih vratih, tako da imamo pogled na ves prostor. Nasproti naj bo omarica s televizijskim sprejemnikom. Prek jedilne mize, ki je namenjena družinskim druženjem in stoji desno od sedežne garniture, pridemo do kuhinjskega pulta oziroma kotička za hitro obedovanje in opazovanje kuharskih mojstrovin. Medtem ko je jedilna miza nevtralnih barv, naj bo pult bolj poudarjen. Klubski stolčki so lahko v barvi parketa ali drugi, s kuhinjsko opremo ujemajoči se barvi.

dd1.jpg

Vizualno ujemanje pohištvenih elementov

Če boste v razmeroma ozkem prostoru poudarili preveč elementov, boste dobili tesen in neprijeten učinek, ne glede na lepoto posameznih dekorativnih ali pohištvenih elementov. Za kuhinjo priporočamo izbiro nevtralnih barv. Delovna površina naj bo v barvi parketa, steno nad kuhinjskim pultom pa prekrijte s steklom v barvi kuhinje. Za kar največjo izkoriščenost prostora naj viseči kuhinjski elementi segajo do stropa.

dd3.jpg