Gorenje v Nemčiji premierno predstavlja inovativno aplikacijo GreenConnected, ki prikazuje možnosti uporabe visoke tehnologije za optimizacijo porabe energije. Gre za nadgradnjo sistema iGorenje, s katerim je mogoče na daljavo upravljati pametne povezljive gospodinjske aparate.

Uporabniški vmesnik sistema iGorenje so v Gorenju prilagodili za iPad ter ga nadgradili z revolucionarnim konceptom pametnega upravljanja z energijo PowerManagement, ki po potrebi zamakne cikle delovanja aparatov. Z ustreznim vmesnikom Wi-Fi (mobilni telefon, PDA, iPod Touch, prenosni računalnik, iPad…) lahko kadarkoli preverimo status aparatov in vse ukaze o spremembah opravimo na daljavo.

Za ekonomično upravljanje z aparati

V nabor povezljivega pralnega stroja in pečice so dodali še hladilno-zamrzovalni aparat, ki ga odlikuje dobrodošla novost – akumulator, ki se polni v času cenejše električne energije. Hladilnik tako deluje ceneje tudi v času, ko je dobava električne energije dražja, akumulator pa lahko napaja hladilni aparat  v času, ko je dobava električne energije prekinjena. Sistem iGorenje bodo Gorenjevi strokovnjaki nadgrajevali tudi v prihodnje – napovedujejo vključitev še drugih prednosti aktivnih pametnih omrežij, s katerimi bodo uporabniki lahko še lažje in predvsem bolj ekonomično upravljali z aparati.

Gorenje predstavlja tudi novo generacijo hladilno-zamrzovalnih aparatov v razredu A+++, ki poleg najvišjega energijskega razreda ponujajo še dodatne varčevalne funkcije in tehnične izboljšave. Učinkovitejši izolacijski sistem, inovativna rešitev komponent hladilnega sistema ter uporaba učinkovitejšega kompresorja zmanjšujejo porabo energije na minimum. V Berlinu predstavljeni aparati v najvarčnejšem energijskem razredu A+++, ki zagotavljajo kar 60-odstotni prihranek električne energije v primerjavi z energijskim razredom A, bodo na trgu predvidoma v naslednjem letu.

Pininfarina tokrat s kolekcijo Titanium

Prihodnje leto bo v prodajo prispela tudi letos predstavljena nova kolekcija aparatov Gorenje Pininfarina Titanium, v kateri je ujeta lepota in moč prestižne kovine titan. Nova kolekcija je naslednica treh na trgih izjemno uspešnih kolekcij, ki so plod sodelovanja Gorenja in slovitega oblikovalskega studia Pininfarina. V novo podobo, tokrat v zeleni barvi, so odeli tudi SmarTable, ki nakazuje številne možnosti koncepta integriranega hladilnika v ogrodje mize, hkrati pa simbolizira usmeritev Gorenja v trajnostni razvoj in okolju prijazno delovanje.