Izbira fasadne barve je odločitev lastnika, a če ta vsaj malo pozna urbanistična načela, ve, da je lepa okolica le harmonična okolica. Širok spekter barv, ki so na voljo, ponuja neomejene možnosti, zato boste zagotovo našli kompromis med lastnimi željami in možnostmi, ki jih imate na voljo.

Nevtralne barve

Nevtralne fasadne barve so eden izmed standardov, ko govorimo o tovrstnih barvah. Odlično dopolnjujejo okolico, dobro so videti v vsakem okolju, so enostavne in čiste. Izjema je le snežno bela, ki na fasadi ne pride toliko do izraza kot v stanovanju.

fasade_nevtral.jpg

Med nevtralnimi barvami lahko izbiramo med slonokoščeno, sivo, kremno, svetlo rjavo, kavno, belo… Če želite imeti hišo  v bleščečem odtenku bele, vedite, da se bo umazanija na njej poznala mnogo prej, stroški vzdrževanja  fasade pa bodo večji.

Pastelne barve

Pastelne barve so odlične, ko si zaželimo le kanček barve, ne da bi pri tem hiša izstopala. Pasteli so videti ljubko, posebno pri hišah v podeželskem ali  slogu ponošenega šika.

fasade_pastel.jpg

Med najbolj običajnimi fasadnimi pastelnimi barvami so: nebeško modra, bledo rumena, nežno rožnata in nežno vijolična barva žajbljevih cvetov. Če si želite močnejšo pastelno barvo, poskusite s sivkino ali svetlo koralno rdečo.

Močnejši odtenki

Če živite v soseski, ki vam barvno dopušča močnejše odtenke fasadnih barv, in če je to všeč tudi vam, izberite za hišo močno barvo. Ta je posebno primerna za v modernem slogu opremljen in s sodobnim dekorjem okrašen dom.

fasade_barvite.jpg

Močne barve, ki bodo na fasadi videti dobro, so: kobaltno modra, turkizna, burgundsko rdeča, bleščeče rumena, smaragdno zelena in češnjevo rdeča.