Kuhinjske omarice

Kuhinjske omarice so ena izmed glavnih točk, ki nas lahko med kuhanjem spravi v slabo voljo. Še posebno, če smo tako neorganizirani, da nam vsakič, ko odpremo vratca ene izmed omaric, nekaj pade na tla.

Dobro je, da začimbe iz originalnih embalaž prepakiramo v manjše kozarčke, iz katerih jih bomo z lahkoto vzeli toliko, kot potrebujemo. Pločevinke imejmo  na enem mestu, ki ga bomo zlahka dosegli. Na drugo mesto shranimo testenine, najbolje v škatlo, in preostalo hrano. Red je povezan s preglednostjo, zato shranjujmo izdelke v omarice glede na sestavine.

Nered pod kuhinjskim koritom

Tudi območje pod kuhinjskim koritom naj bo lepo pospravljeno. Tukaj se ponavadi hitro naberejo najrazličnejše malenkosti, ki nam onemogočijo, da bi lahko hitro našli, kar potrebujemo. Preden izvlečemo, kar potrebujemo, nam iz omarice pade najmanj pet stvari, ki jih v tistem trenutku ne potrebujemo. Sortiranje predmetov po uporabnosti je eden izmed ključev za nadzor območja pod umivalnikom.

Znebite se vsega, česar ne potrebujete in ima že zdavnaj pretečen rok uporabnosti. Če nečesa že dolgo niste uporabili, potem je verjetno, da tudi ne boste. Zbiranje premetov in čistil, ki niso namenjeni uporabi, je nesmiselno in ustvarja le nered. Izdelke, ki jih boste obdržali, razvrstite tako, da jih boste lahko hitro našli.

Kuhinjski predali

Tudi predali so  v kuhinjah ponavai polni nereda ali pa so predmeti v njih nepravilno zloženi, zato jih včasih komaj odpremo. Organizirajte njihovo vsebino, tako da v enem predalu shranite med seboj povezane predmete, na primer jedilni pribor in nože. V drugega shranite škarje, odpirače za konzerve, gumice za kozarce za vlaganje in tako dalje. Investirajte tudi v kvalitetno embalažo za ločevanje kuhinjskega pribora.

Shranjevanje pripomočkov

Kuhinjski pripomočki, kot so pokrovke, zajemalke, stepalniki za smetano in drugi, so prav tako lahko eden od vzrokov za nered v kuhinji. Če so nametani skupaj, eden čez drugega, se lahko zaradi nepreglednosti v naglici tudi ranite s katerim izmed ostrih predmetov. Ločite jih in shranite v večje ali plastične posode glede na namembnost orodij.