Zelo priljubljen je tako imenovan mornarski slog, za katerega so značilni maksimalna funkcionalnost, izkoriščenost prostora ter rjavi in modro-beli toni. Spalnica, oblikovana kot kabina na jadrnici, barki ali ladji, je zanimiva in preprosta ideja, za katero ne bomo potrebovali prav veliko materiala. Steno prekrijemo z lesenimi paneli ali tapetami v imitaciji lesa. Pod strop montiramo dva kavlja, ki bosta služila kot držali za posteljo. Za njo bomo potrebovali preprost lesen okvir, ki ga na eni strani montiramo na steno, na zunanji rob postelje pa pritrdimo ročki.

Postelja kot v kajuti

Z močnima vrvema, ki naj bosta po debelini podobni tistim, ki jih uporabljamo za privez bark, povežimo ročici s kavljema in dobili bomo zanimivo visečo posteljo. Pod njo namestite starinske potovalne kovčke, stalne spremljevalce mornarjev, ki so lep stilski dodatek in odlično dopolnjujejo maksimalno izkoriščen majhen prostora.

Prostor dopolnite s preprosto stoječo  lučjo ter foteljem v naravnih tonih. Iz starih preprog sestavite novo, s katero boste prekrili tla: skupaj sešijte enako velike kose različnega blaga in jih prišijte na novo tekstilno podlogo. Obrobite s pasom blaga v nevtralni barvi in izdelek je končan.

Tudi dodatki v mornarskem slogu

Dekorativni učinek ambienta boste še povečali z mehkimi blazinami, ki jih oblecite v odslužen jeans in okrasite z vrvmi ter blagom. Kot bralno svetilko lahko pod strop namestite luč iz medenine industrijskega videza. Za bolj naraven videz dodajte v spalnico še kakšno rastlino, za katero ste izbrali zanimiv okrasen dekorativni lonec ali vazo nenavadne oblike.

Fotogalerijo si oglejte tukaj.