Prvi del prostora je zasnovan kot HappyPek trgovina in pekarna, v kateri bodo obiskovalci našli HappyPek pekovske dobrote. V trgovini je tudi poseben delikatesni kotiček, v katerem prevladujejo izdelki lokalnih proizvajalcev. Na prehodu iz trgovine v restavracijo stoji Happy darilni kotiček z različnimi vrstami HappyPek domačih piškotov, ki jih bodo obiskovalci ob nakupu prejeli v lično oblikovanih škatlah.

Tradicionalne jedi s pekovskimi izdelki

Drugi del prostora je zasnovan kot konceptna restavracija, v kateri bodo stregli tradicionalne slovenske jedi v kombinaciji s pekovskimi izdelki. Po mnenju Pekarne Blatnik Slovenci radi kombinirajo svoje tradicionalne jedi s kruhom in drugimi pekovskimi izdelki. Vse sestavine so skrbno izbrane in večinoma slovenskega porekla.

Okusne jedi postrežejo na edinstven način, s posebnim pogrinjkom, ki vključuje unikatno oblikovan pribor. V restavraciji so pomislili tudi na otroke in jim pripravili prikupen Happy set, ki vključuje leseno desko z majhnim valjarjem, modelčke za piškote in plastičen pribor. Medtem ko bodo starši uživali v jedeh, bodo otroci lahko oblikovali svoje dobrote. HappyPeki pa jim bodo dobrote tudi spekli in pripravili za domov.

Tečaji peke po receptih naših babic

V HappyHiši je tudi razstavni prostor, kjer bodo obiskovalci lahko opazovali, kako se pripravljajo jedi. Ponudili pa jim bodo tudi možnost, da se udeležijo tečajev peke in se naučijo pripravljati tradicionalne slovenske jedi po receptih naših babic.