Kad lahko poleg kopanja uporabljamo še za pranje večjih predmetov ali domačih ljubljenčkov. Večina ljudi ima rada klasične banje, vse več pa je tudi takšnih, ki se radi potopijo v brbotajoče mehurčke v velikih kadeh, zaprejo oči in uživajo.

Pri ustvarjanju novega doma ali zgolj kopalnice naj spada montaža kadi med prednostna opravila. Tako je najlažje. Če nameravate kad zamenjati, je dobro vedeti, da boste brez večjih gradbenih del lahko montirali le kad podobnih dimenzij. Pred nakupom je zato vsekakor dobro preveriti, koliko prostora imate na voljo.

Izbira prave kadi naj bo premišljena

Namen kadi je nudenje užitkov; navsezadnje bi se lahko okopali tudi v večjem čebru. Torej, če želite ob kopanju resnično uživati, je treba kad pazljivo izbrati. V trgovinah naj vam ne bo nerodno zlesti v različne modele in preveriti, ali vam dimenzije odgovarjajo. Navsezadnje gre za vašo kad, ki vam bo služila najmanj desetletje.

Če želite biti med kopanjem sami, kupite kad za eno osebo. Če pa bi radi užitek namakanja delili še s kom, si privoščite kad večjih dimenzij. Dobro je, da takšno kad preizkusite z eno izmed oseb, s katero se nameravate kopati. Tržišče danes ponuja številne modele kadi, tudi takšne z vgrajenimi radijskimi napravami, televizorji in razsvetljavo.

Kopanje je dobro za zdravje, saj ima terapevtski učinek na telo. Vsi, ki živijo stresno, naj si kar največkrat privoščijo kopel in izkusijo njen pomirjujoč ter sproščujoč učinek. Tako bomo znižali krvni tlak, sprostili mišice in odpravili bolečine, predvsem pa se bomo počutili bolje.