Ralph Lauren je želel imeti v stanovanju enostavne linije in skoraj higienično čist in odprt prostor. Tri postelje, ki so nekoč pripadale njegovim danes že odraslim otrokom, so na novo uporabili. Razgibanost prostora je večja zaradi vgrajenih stopnic, ki povezujejo različne nivoje in tako vizualno povečajo prostor. »Spremembe so subtilne, a pomembne. Stanovanje je tako postalo moderno, a priznati moram, da sem se med prenovo včasih vprašal, kaj pravzaprav počnem,« pojasnjuje Lauren.

"To nisem bil jaz," pravi Lauren

Stanovanje je razporejeno v dveh nadstropjih in ponujal razkošen pogled na Centralni park. "Bilo je lepo, ampak to nisem bil jaz« pravi oblikovalec. "Želel sem imeti zračno stanovanje na Peti aveniji; natrpana stanovanja mi niso všeč.« Potem ko je stanovanje najprej poskušal prenoviti sam, je najel oblikovalca Angela Donghia, ki slovi po prečiščenih linijah, čutnih teksturah in oblikah in  je med tem postal dober Laurenov prijatelj.

Donghia je stanovanje odprl in tako omogočil še bolj fenomenalen pogled. Opremil ga je pretežno z belim pohištvom in dodatki. »Med svojim delom se večino časa ukvarjam z barvami. Tako lažje živim. Počutim se, kot da lebdim na oblaku,« pojasnjuje Ralph Lauren.

Lebdeči občutek in čiste linije

Lebdeč občutek je notranji oblikovalec pričaral s povišanjem tal v dnevni sobi in velikimi okni, ki v stanovanje prinašajo obilico svetlobe. Zamenjal je tudi parket: nekdanjo ribjo kost svetle barve je nadomestil temnejši ton. Kopalnica in kuhinja sta simfoniji čistih linij in sijajnih površin. Nekdanje tone in strukture tropskega bambusa sta nadomestila krom in črna. Bujne bananovce, ki so nekoč kraljevali v jedilnici, pa so zamenjali prefinjeni odtenki rdečih vrtnic v vazah.

Več je tudi umetnin. »Rad imam slog praznih sten, zato bom sliko obesil na steno le, če mi je bila podarjena,« pravi Lauren. Lik iz vojne zvezd, ki je razstavljen v galeriji, je dobil od družine na dan očetov. »Vedno sem imel rad igrače. Pisarno imam polno majhnih igrač.«

Fotogalerijo si oglejte tukaj.