Vse bolj se zanašamo na tehnologijo, ki poenostavi naša vsakodnevna opravila. Indukcijska kuhališča so namenjena prav temu, saj so kar dvakrat hitrejša kot plinska. Hitrost je že vrsto let osrednjega pomena na številnih področjih življenja: zdaj je na voljo tudi način za hitrejše kuhanje, ki nam prihrani več dragocenega časa. Za indukcijska kuhališča velja, da so precej varčnejša in učinkovitejša od drugih; izkoristek energije pri indukciji je kar 90-odstoten, medtem ko je izkoristek pri plinskih kuhališčih le okoli 55 odstotkov.

XtremePower - povečana moč delovanja

hob_staywarm.jpg

V Gorenju so s številnimi inovativnimi razvojnimi rešitvami še nadgradili funkcionalnost indukcije ter novo generacijo indukcijskih kuhališč postavili v vrh indukcijske tehnologije. Gorenjevi razvojni strokovnjaki so največ pozornosti namenili vprašanjem, kako z večjo močjo doseči še krajši čas segrevanja do vrelišča, kako doseči še enostavnejše upravljanje in tišje delovanje, obenem pa so želeli uporabnikom ponuditi tudi čim boljšo izkoriščenost prostora na kuhališču.

Če smo kuhali doslej hitro, bomo sedaj še hitreje

hob_induction_110_cm.jpg

Res je, nova generacija indukcijskih kuhališč XtremePower namreč ponuja povečano moč delovanja - tudi ob hkratni uporabi vseh štirih kuhalnih površin ter pri polni moči delovanja. To omogoča premišljeno elektronsko preklapljanje med kuhalnimi conami, ki porazdeljuje moč med vgrajenimi induktorji tako, da je mogoče hkratno kuhanje na najvišji moči na vseh kuhalnih površinah. Zmogljivi vgrajeni induktorji iz najkakovostnejših materialov ter hladilna ventilatorja z dvojno močjo delovanja pa omogočajo povečano moč delovanja in kar do 20 odstotkov hitrejše kuhanje v primerjavi s klasično indukcijo.

Številne praktične uporabnosti

Kuhalna avtomatika BoilControl samodejno ohranja temperaturo na želeni stopnji in preprečuje nepotrebno vretje hrane, funkcija StopGo pa po potrebi v trenutku ustavi delovanje vseh kuhalnih površin. Nova kuhališča odlikuje tudi preprosto in pregledno upravljanje SmartControl. Vsaka kuhalna cona ima lasten modul ter svojo programsko uro z upravljanjem na dotik. Inovativni funkciji SoftMelt in StayWarm poenostavita način kuhanja, preprečujeta pregrevanje in varčujeta z energijo, s funkcijo StayWarm pa ohranite skuhane jedi tople na optimalni temperaturi 70 stopinj Celzija.