Steklo je tradicionalno povezano z izdelavo posod, slik, oken in okrasnih detajlov, danes pa se vse pogosteje uporablja tudi za obloge, konstrukcije, pregrade ali stene. Atraktivno pa je tudi kot material za pohištvo, stopnice ali pod. Lepota stekla ne zastari, zato ga lahko uporabljamo za dekoracijo stanovanja dlje časa.

Zaradi preglednosti in nevpadljivosti je steklo popoln izbor za stanovanja manjših dimenzij, saj prepušča naravno svetlobo in ga lahko uporabimo v vseh prostorih. Stoli in police iz stekla namesto iz lesa bodo prostor povečali in spremenili v bolj zračen. Kopalnico lahko osvežimo s steklenimi vrati ali umivalnikom iz tega materiala. Tudi pregradne stene iz steklene opeke so idealna rešitev za manjša stanovanja.

Steklo lahko v celoti recikliramo in uporabimo kot surovino za izdelavo novih materialov. Danes je na trgu  več kot 20 različnih vrst stekla, razlikujejo se po načinu izdelave in sestavi. Izberite tistega po svojem okusu in pustite, naj steklo zavlada vašemu domu.

Fotogalerijo si lahko ogledate tukaj.