Vem, da boste presenečeni, ker je moja izvedba mansarde precej drugačna od vaše. Seveda se popolnoma strinjam, da morajo biti glavni bivalni prostori med seboj povezani, zato sem to upoštevala. Pri tem sem pazila, da sem pustila vse obstoječe podporne stebre na istem mestu, torej tako, kot so označeni; tako s statiko ne bi smelo biti težav. Pri vašem načrtu je bilo najbolj moteče večkratno »vijuganje« veže, poleg tega pa še preveč prostornih hodnikov in premalo uporabnih sten v bivalnih prostorih. Moje osnovno načelo pri prostorskem planiranju je: držimo se preprostosti.

Ob vstopu v stanovanje sta kuhinja in jedilnica v desnem, dnevna soba pa v levem delu. V predprostoru je dovolj prostora celo za vgradno omaro. Dnevno sobo in jedilnico loči sredinsko umeščen kamin, na vsaki strani pa je dostop v prostor. Zelo veliko prostora je za udobno sedežno garnituro in TV-kotiček v nasprotnem kotu.

Tudi v drugem delu sem odstranila odvečne zavite hodnike. Rezultat je ena večja in dve manjši spalnici. Kopalnica in stranišče sta ločena, kot ste želeli. Stanovanju sem dodala tri strešna okna.

 

Darja Hughes, dipl. design. inter.