Podstrešje je kot nalašč za postavitev razkošne kopalnice, wellness centra ali savne. Izberite mehke linije kopalniškega pohištva, namestite okna, ki bodo v prostor prinesla obilje naravne svetlobe, in se poigrajte z barvami. Prav tako ga lahko spremenite v razkošno igralno sobo za otroke ali odrasle, pisarno z lastnim vhodom, sobo za goste ali prijetno bivališče– možnosti je veliko; poigrajte se z idejami in pred začetkom del premislite o vsaki malenkosti, da boste s prenovo kar najbolj zadovoljni.

pod1.jpg

Pred začetkom del se posvetujte s strokovnjaki

Pred prenovo podstrešja se posvetujte z arhitektom in preverite, ali je za takšen poseg primerno. Tako boste razjasnili tudi dvome o trdnosti konstrukcije, električni in vodovodni napeljavi, ogrevanju…

pod4.jpg

V drugem koraku določite sredstva, ki ste jih pripravljeni vložiti v prenovo. Sestavite seznam potrebščin, ki jih boste potrebovali, vključno s cenami, in preverite izračun. Če menite, da vaš izračun ni dovolj realističen, se prav tako obrnite na strokovnjaka in skupaj določita realno vrednost posega. Pomembno pa je, da vsota, ki ste jo pripravljeni vložiti v podstrešje, ne bo večja od končnih prednosti, ki jih boste s prenovo dobili.

Ne pozabite na detajle

Preglejte stene in preverite, ali jih morda ne bi bilo dobro prenoviti s pomočjo suhe gradnje ali panelov. Suha gradnja je cenejša, vendar vam bo vzela več časa, paneli pa so dražji, vendar enostavnejši za montažo.

Potrebujejo prenovo tudi tla? Talne obloge so po navadi povezane z namembnostjo prostora. Torej, če nameravate podstrešje spremeniti v bivalni prostor ali igralnico, bo parket najboljša izbira. Pisarno ali sobo za goste pa opremite s tršimi talnimi oblogami.

pod2.jpg

Razmislite tudi o pohištvu in izberite takšno, ki bo poudarilo zračnost prostora, vendar pa pri tem ne pozabite na različne višine zaradi naklona strehe. Kar najbolj praktično podstrešje vas bo navdihovalo še dolgo po prenovi in bo lahko za zgled tudi tistim lastnikom hiš, ki o njej šele razmišljajo.