Električno ogrevanje tal z grelnimi kabli prinaša številne prednosti. Stroški investicije so nizki, servis naprav je prej izjema kot nuja, s sistemom akumulacijskega ali delno akumulacijskega talnega ogrevanja pa lahko  varčevujemo z električno energijo, ko je tok cenejši.

floor.jpg

Večje bivalno udobje

Instalacija talnega ogrevanja je hitra in enostavna – električar jo lahko v enem dnevu namesti na 50 do 60 kvadratnih metrih. Takšno ogrevanje je zaradi enakomerne razporeditve toplote po veliki površini tal, ki so le za nekaj stopinj toplejša od temperature v prostoru, udobno. Topla tla omogočajo nižjo sobno temperaturo, kar ne zmanjšuje bivalnega udobja, temveč ga le povečuje. Slednje velja še zlasti za ljudi z alergijami, saj so te zaradi manjše vlage in boljšega zraka v prostoru manj izrazite.

Talno ogrevanje lahko namestite pod različne zaključne plasti, kot so na primer keramične ploščice, leseni podi vključno s parketom, itison, plastične obloge. Tako boste prihranili tudi prostor, saj ne potrebujete kotla, dimnika, drvarnice, radiatorjev …

floor1.jpg

Priporočljiv za keramične ploščice in kamen

Sistem neposrednega ogrevanja je priporočljiv v prostorih, v katerih so na tleh keramične ploščice ali  kamen, ki so dobri prevodniki toplote. Prav tako je učinkovit v prostorih brez betonske talne konstrukcije in ob prenovi tal. Temperaturo nadzoruje senzor v tleh.

Talno ogrevanje z akumulacijskim in delno akumulacijskim sistemom dopušča akumuliranje toplote. Tovrstno ogrevanje uporabljamo predvsem pri oblogah, ki so odporne na temperaturo – parket in druge lesene obloge, preproge ter linolej. Cenejša električna energija se akumulira čez noč, čez dan pa ogreva tla. Takšno ogrevanje lahko instaliramo tudi pod keramične ploščice in kamnite obloge.