Res je nekoliko nenavadno, da v vašem stanovanju ni predvidena vhodna veža. Glede na majhnost stanovanja in dodatno panoramsko okno, ki je pozicionirano takoj na nasprotni steni, vam ne svetujem, da dodate še kakšno dodatno steno. To bi prostor namreč še pomanjšalo. Namesto tega vam predlagam vgradno omaro, ki naj sega do stropa. Tako boste lahko imeli garderobo in čevlje vedno pospravljene.

Med sedežno garnituro in omaro pa predlagam večje sobno drevo, ki bo obenem tudi nekoliko zakrivalo pogled na vhodna vrata. Takoj ob steni pri vratih sem umestila nižjo omarico, zraven pa kakšen dekorativni element ali kaj podobnega. Na to mesto pa ne postavite obešalnikov, ker je ta stena zelo opazna tudi s položaja sedežne. Samostoječ obešalnik sem zato postavila med vgradno omaro in vrata.

Dnevni prostor in jedilnico sem umestila v skupni prostor, ki je od kuhinje ločen s krajšo steno v dolžini 240 centimetrov, tako boste ta prostor lahko uporabili na obeh straneh, pa še pogled v kuhinjo bo zakrit. Vrat med obema prostoroma ne potrebujete. Predlagam, da med spalnico in dnevno sobo umestite drsna vrata, ki so lahko steklena in so lahko večinoma odprta. Tako bo celoten prostor deloval večje.

Glede svetil svetujem uporabo stropnih reflektorskih, vgradnih v omarah in kombinacijo s spuščenimi in namiznimi lučmi, kjer je to označeno (nad jedilno mizo, v spalnici). V spalnico sem vam umestila še večji fotelj in talno svetilko.

Darja Hughes, dipl. design. inter.