Steklo se že dolgo uporablja kot dekorativni element – lahko je matirano ali okrašeno z vitraži. V kombinaciji z lesenim vratnim okvirjem ga lahko obdelamo glede na izbran motiv in tako dobimo unikaten in eleganten učinek.

vr11.jpg

Praktična drsna vrata

V zadnjih letih so zelo cenjena steklena vrata, ki jih lahko uporabimo kot krilo ali drsna vrata. Izdelana so iz 8 do 10 milimetrov debelega varnostnega stekla, ki je dovolj čvrsto, da zadrži udarce. Stekleno krilo se lahko montira na lesen ali aluminijast okvir, lahko pa tudi neposredno na čvrst nosilni zid. Steklena vrata so praktična, saj prostor razdelijo in hkrati povežejo, nudijo dobro toplotno in zvočno izolacijo ter so pomemben oblikovni element stanovanja.

vr12.jpg

Steklena drsna vrata so ekonomičen in oblikovno sprejemljiv element vsake ureditve stanovanja. Prihranijo prostor, zavzamejo le nekaj centimetrov prostora od zida, vendar pa morajo po dolžini imeti dovolj prostora, da jih lahko odpremo. Z njimi ne bomo zvočno izolirali sobe, vendar pa bomo dobili učinkovit in funkcionalen element pri razdelitvi prostora.

vr13.jpg

Kuhinjske steklene stene

Sodobno opremljeni interierji so v kuhinje uvedli trend steklenega zidu, ki je alternativa klasičnim keramičnim ploščicam. Steklo se montira na površino med kuhinjskim pultom in omaricami. Po navadi je takšen zid izdelan iz enega kosa in barvan po barvni lestvici RAL – uporabimo lahko eno ali več barv oziroma vzorce. Steklo lahko prilagodimo vsakršnim izrezom, brušenju in segrevanju – le takšno bo odporno na toploto in udarce.

kuhinjaaa.jpg

Steklo daje interierju eleganten sijaj in ga lahko vključimo v kateri koli slog. Za montažo po navadi uporabljamo silikone nevtralnih barv ali pa ga na zid preprosto prilepimo oziroma ga namestimo z distančniki.