Znanstvene raziskave so pokazale, da rastline v pisarnah in stanovanjih izboljšujejo zrak, s tem pa tudi zdravje in počutje ljudi. Tipične tegobe, značilne za pisarne, kot so glavobol, utrujenost, slaba koncentracija, stres… so v prostorih, kjer so rastline, manj pogosto izrazite. Rastline namreč vpijajo zvočne valove, vlažijo zrak in nase vežejo prašne delce.

Prav tako proizvajajo kisik, istočasno pa vpijajo ogljikov dioksid, ne smemo pa podcenjevati niti njihove vizualne vrednosti. Dolgotrajna osredotočenost na računalnik utrudi oči – nekateri znanstveniki trdijo, da so prav rastline tiste, ki nam pomagajo, da znova dobimo jasen pogled.

Sobne rastline povečujejo vlažnost zraka tudi v zaprtih prostorih - poleti se zaradi tega celo zniža temperatura. Rastline, kot so asparagus, fikus, monstera, sobna praprot, sobna lipa, bršljan, filodendron, dracena in vse druge rastline z velikimi listi so zelo učinkovite pomočnice pri ohranjanju dobrega počutja v prostoru. Postavite jih v stanovanje in v času kurilne sezone pozabite na vlažilnike zraka.

Fotogalerijo si oglejte tukaj.