Vsem tistim, ki jih vendarle ne mika ponavljanje stare oblikovalske zgodbe iz 70. in 80. let, pa še vedno ostane dvom: ali izbrati aparate iz nerjavečega jekla ali klasične bele iz pločevine. Pri odločitvi naj vam pomaga nekaj opornih točk.

- Kakšna je temperatura in vlaga v okolju, kjer živite? V zelo vlažnem podnebju so aparati iz nerjavečega jekla obstojnejši od klasičnih, ki so nagnjeni h koroziji.
- Ali vas zelo motijo prstni in drugi odtisi? Na nerjavečem jeklu se poznajo vsi odtisi, packe, maščoba… Po drugi strani pa je ta material lahko čistiti, ga pohvalijo lastniki.
- Imate otroke? Nerjaveče jeklo ni odporno na praske in poškodbe.
- Ali se nerjaveče jeklo estetsko ujema s kuhinjo? Njegov videz je urban, industrijski, komercialen, zato ne bi deloval dobro v rustikalno opremljeni ali podeželski kuhinji. V kombinaciji s kuhinjskimi omaricami z visokim sijajem dobite kuhinjo, ki deluje visoko tehnološko, a hladno.
- Boste kupili vse kuhinjske aparate iz nerjavečega jekla iz iste linije? Če ne, bodite pozorni, saj se nerjaveče jeklo med seboj razlikuje. Izberite čim bolj podobno strukturo materiala in ročaje.
- Zamenjujete samo en aparat? En sam stroj iz nerjavečega jekla bo v kombinaciji z belimi ali barvnimi preveč izstopal. Nerjaveče jeklo se po navadi najbolje sklada s črno barvo aparatov.