Postelja Private cloud je oblikovana kot velikanski gugalni stol. Ne gre za navadno posteljo, temveč revolucionarni izdelek, ki prevetri in razgiba vsako spalnico. Za postavitev postelje boste potrebovali malce večji prostor – proizvajalec pa zagotavlja, da bodo zakonski pari navdušeni.

Barvita posteljna podlaga, ki je sestavljena iz 120 mehkih kroglic, je resnično moderna in nenavadne oblike. Navdih zanjo je oblikovalka Animi Causa našla v sestavi molekul. Izdelana je iz elastičnega materiala, ki omogoča številne kreativne postavitve po lastnem navdihu.

Postelja BedUP, inovacija oblikovalskega studia Decadrages, je postavljena na strop, s čemer prihranimo dobre 4 kvadratne metre prostora, kar je posebno dobrodošlo za majhna stanovanja. S posebnim sistemom jo odpremo in spustimo na tla.

Zanimiva je tudi oblika zakonske postelje, ki jo sestavljata dve žimnici, ki  zloženi spominjata na police za knjige. Postelja – knjižna polica prihrani prostor in z zanimivo obliko razgiba atmosfero. Žimnici sta povezani z rebri, kar je čudovita ideja. Težava je le v tem, da je treba posteljo vsak dan na novo postlati.

Postelja Hi – Can italijanskega oblikovalca Edoarda Carlina je z elegantno prefinjenostjo primerna za minimalistične postavitve stanovanj. Opremljena je z visokotehnološkimi napravami, ki omogočajo brskanje po internetu, poslušanje glasbe, gledanje filmov…

Postelja Scoop! je prav tako dober primer italijanskega oblikovanja, njen avtor pa je oblikovalec Guido Rosati. Sestavljena iz dveh polkrožnih zof  je zvečer idealno ležišče, čez dan pa dobimo dva unikatno oblikovana kosa, ki navdušujeta s sofisticiranostjo.

Fotogalerijo si oglejte tukaj.