Valjčni čistilni stroji oščetkajo in očistijo prav do stene in v kotih, kar je težko postoriti celo ročno. Obenem valjčne ščetke odlično očistijo tudi globlje fuge, ki ločujejo posamezne segmente talne keramike. Tovrstni aparati za čiščenje odstranjeno nesnago tudi poberejo s tal, kadar je ni mogoče potisniti v odtoke ali zamrežene kinete.

Stroj lahko uporabite tudi za čiščenje vseh vodoobstojnih tal (terase, balkoni, garaže, keramika, klinker), ne smemo pa pozabiti niti na tekstilna tla, ki jih s tem valjčnim robotom odlično prešamponiramo in očistimo. Zaradi valjčnih, proti notranjosti se vrtečih ščetk so vlakna na tekstilnih oblogah dobro očiščena po vseh straneh do samega korena in odlično prečesana, kar daje talni oblogi svež in sijoč lesk.

Ne smemo zapostaviti čistil za čiščenje in šamponiranje tal. Brez njih bi bilo tudi strojno težko očistiti vse madeže in trdovratno umazanijo na keramičnih tleh, še posebej, če so ta reliefna, zato priporočamo uporabo odstranjevalca starih premazov in trdovratne umazanije ter šampon za tekstilna tla.

Ko so tla očiščena in oščetkana, jih je najbolje še zaščititi, da nam bo naslednje periodično čiščenje vzelo manj časa. Najprimernejša zaščita za mnogo vrst poroznih tal je globinska impregnacija, ki ščiti tla pred vdorom umazanije in nečistoč v notranjo strukturo materiala, iz katerega jo je skoraj nemogoče odstraniti. Tla po pravilni globinski zaščiti ne spremenijo barve in ostanejo enakega videza, le njihov osvežen videz je poudarjen.

Globinska zaščita je finančno zahtevnejša, zato se veliko uporabnikov odloča za kakovostno in občutno cenejšo površinsko zaščito. Z njo dosežemo odlično površinsko zaščito tal, enostavno čiščenje svilnato ali mat površinsko obdelanih tal, jo je pa treba pogosteje obnavljati kot globinsko impregnacijo. Postopka se med seboj ne izključujeta in je mogoče uporabiti tudi oba hkrati. Za podrobnejša navodila za uporabo se je najbolje pozanimati pri strokovni osebi ponudnika tovrstnega materiala, nekaj osnovnih navodil pa se vedno nahaja na embalaži izdelka.

Prijetno hojo na čistih in zaščitenih tleh vam želimo, s polno mero dobrega počutja in nezahtevnega vzdrževanja, da vam ostane dovolj časa za uživanje v vse toplejših in sončno obsijanih terasah.