weird.jpg

Britanska Kolumbija je polna skednjev, plotov in koč, zato Rick in Heidi iz kanadskega oblikovalskega podjetja Paradise Hill Designs nimata težav, ko zbirata material za svojo umetnost. Iz starega lesa izdelujeta med drugim okvirje za slike, ki navdušujejo s svojo lepoto, bogato barvo in starinsko patino. Vsak kos stane 24 dolarjev.

weird1.jpg

Kuhate kosilo ali večerjo in se vedno znova spopadate s težavo, kam odložiti žlico ali kuhalnico, s katero mešate hrano na štedilniku? Zakaj ne bi pribora položili na zelo pripravno »počivališče«, narejeno iz reciklirane pivske steklenice? Izdeluje ga podjetje Minty Fresh in je eden izmed ducata steklenih dizajnov, ki so na voljo. Cena: 26 dolarjev.

weird3.jpg

Šolarji in študentje potrebujejo v svojih sobah veliko prostora, zato so plastične shranjevalne škatle, ki jih ne potrebujemo več, odlična zamisel za izdelavo praktičnega stolčka z oblazinjenim pokrovom. Enostavno ga pospravimo v kot ali pod posteljo in ga uporabimo za spravljanje drobnarij. Če predelave niste vešči sami, jo zaupajte tapetniku.

weird8.jpg

Stare suknjiče lahko spremenite v posrečene in unikatne okrasne blazine v obliki črk. Še lepše bodo, če bodo na njih ostali gumbi in žepi – morda za spravilo kake malenkosti. Odlično za otroško sobo in družinsko sedežno garnituro. Za vse, ki jim šivanje dela težave, reciklirane blazine po 75 dolarjev za kos prodaja Hilary Cosgrove iz kanadskega Ontaria.

weird6.jpg

Mačka bo tako ali tako skočila v kovček, ko ga boste odprli, zato je ležišče za razvajeno kosmatinko, narejeno iz odsluženega kosa prtljage, prav posrečena zamisel. Postelje za domače ljubljenčke z imenom Kraljevski popotnik sta si zamislila študenta Brad in Ashley Reynolds (Vintage Renassance) iz ameriškega Idaha. Pravita, da njun mačkon Hamlet ljubi prevleko iz bombaža in okolju prijazno mehko polnilo – in hkrati dejstvo, da lahko spi na nečem novem. Cena: 65 dolarjev. Maček vanjo ni vključen!