Razkošen dom v revnem okolju

Zanimivo je, da je Mukesh Ambani, peti najbogatejši človek na svetu po Forbesovi lestvici, za svoj razkošen dom izbral eno izmed najrevnejših indijskih mest. Forbes napoveduje, da se bo Ambani že leta 2014 povzpel na prvo mesto lestvice, zato ni treba izrecno poudarjati, da si lahko privošči,  kar mu srce poželi.

antilia2.jpg

Zasebni nebotičnik visoko nad mestom

Ambani se namerava kmalu preseliti v nov dom. Neobičajna hiša je zgrajena v obliki nebotičnika, ki je visok 173 metrov , njegova površina pa zavzema neverjetnih 37.000 kvadratnih metrov. V luksuzni stavbi so fitnes, plesni studio, zdravilišče, bazen, več dvoran, območje za goste, trinadstropni park in lastni kino s 50 sedeži. Na strehi je tudi pristajališče za helikopterje, medtem ko je klet spremenjena v garažno hišo, ki lahko sprejme 160 vozil.

Najvišja zgradba na svetu za eno družino

antilia3.jpg

Razkošna plesna dvorana

Za vzdrževanje razkošne hiše, ki je dom 53-letnega milijonarja Ambanija, njegove žene in treh otrok, skrbi 600 zaposlenih. Gre za najvišjo stavbo na svetu, ki je namenjena le eni družini. Antilia, kakor se stavba imenuje, je ime dobila po mitološkem otoku.

Kljub temu, da so o pregrešno dragi arhitekturi poročali skoraj vsi svetovni mediji, pa nismo nikjer zasledili imena arhitektov. Očitno mojstri, kljub impozantnim dimenzijam stavbe, niso pomembni. Kljub vsemu nam je vseeno uspelo izbrskati ime: za stavbo stoji arhitekturni biro Perkins & Will.