Za harmonično usklajenost estetike in funkcionalnosti radiatorjev se med stanovanjsko opremo  vračajo obloge za radiatorje, ki so na voljo v različnih barvah in oblikah. Vedno bolj priljubljene so takšne v obliki omaric, ki jih postavimo pred radiatorji. Ti elementi so ozki in imajo sprednjo stran  v obliki mreže, da prepuščajo kar največ toplega zraka.

rad1.jpg

Praktične omarice skrijejo in prihranijo prostor

Praktične obloge skrijejo in prihranijo prostor, saj nanje lahko odložimo drobnarije. Za estetski videz omaric poskrbimo s frontami, ki so lahko oblikovane različno, od rozet in motiva diamanta do ribje kosti in geometrijskih oblik.

rad3.jpg

Takšne rešitve so posebno primerne za majhna stanovanja, saj lahko z njimi učinkovito rešimo pomanjkanje prostora za shranjevanje. Prav tako pa so dobrodošle za klasična stanovanja.

Maske in sedežne obloge

Radiatorje lahko skrijemo tudi z maskami, ki so po videzu podobne omaricam, vendar pa nimajo njihove funkcije. Najpogosteje jih postavijo na radiatorje, ki so montirani pod okni. Sprednji del je oblikovan kot mreža, vrhnji pa kot odlagalna polica.

rad2.jpg

Okrog radiatorjev nižjih dimenzij lahko postavimo tudi čvrst leseni okvir, na katerega bomo sedli in ogreli. Na zgornjo stran položimo dekorativne blazine, lahko pa vso površino tudi tapeciramo ali pa zgornjo polico obložimo z dekorativnimi ploščicami.

Iluzionistične rešitve

Takšne »sedežne obloge« so dobro videti tako v sobah kot na hodnikih in v vseh drugih prostorih. Če vam težavo povzroča večji radiator, lahko okrog njega iz lesa ali mavčnih plošč izdelate lažni kamin. Vsi, ki v sebi skrivate umetniško žilico, pa lahko kamin okrog radiatorja tudi naslikate in tako z iluzijo poudarite edinstvenost prostora.

Kakorkoli se boste odločili, je pomembno, da so radiatorji usklajeni z drugimi detajli v stanovanju. Na primer, mnogo manj bodo opazni, če bodo pobarvani v enake barve kot stene.